Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håper på Oslo

HOUSTON (Dagbladet): Etter tidenes suksess vil trioen Destiny's Child nå satse på egne solokarrierer. Først kommer verdens mestselgende jenteband trolig til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter det vi har gått gjennom, er jeg sikker på at vi vil lykkes med våre solokarrierer alle tre. Dessuten vil vi ikke oppløse bandet, sier Beyoncé Knowles (20), trioens ubestridte frontfigur utad og leder innad. Overfor Dagbladet legger hun ikke skjul på at hun alltid har hatt en drøm om å gå solo. Og nå vil hun endelig gjøre det - etter tidenes R&B-suksess med intelligent produserte og uimotståelige hiter med «girl power»-budskap - og år med rykter om hennes maktsjuke.

- Jeg vet hva jeg er god for, og at jeg kan gå gjennom alt etter dette, sier Knowles, som medgir hun har hatt et tøft møte med stjernelivet. Det har ikke tatt fra henne og hennes to bandvenner motet.

Nå er de klare med juleplate - i velkjent Destiny's Child-stil.

«Popens redning»

Destiny's Child var hitlistevinneren våren og sommeren 2001. Ikke minst med «Survivor» og «Independent Women». Totalt har Beyoncé Knowles (20), Kelly Rowland (20) og Michelle Williams (21) solgt nærmere 25 millioner album, og trioen har også satt seg i respekt hos kritikerne, og de har fått all verdens priser, blant annet to Grammy-statuetter (beste R&B-sang («Say My Name») og beste R&B framføring av duo eller gruppe). På scenen har de framstått som sofistikerte og engasjerte, men da Dagbladet møtte jentene i trioens hjemby Houston, midt i hjertet av George Bush-land (ja, de sang da Bush ble president og sender tekstmeldinger til de jamnaldrende Bush-døtrene), virker de som helt vanlige skravlete venninner på vei inn i 20-åra. Som noen helt andre enn den disiplinerte, perfeksjonerte og stilfulle trioen du ser på scenen. Jentene prater mens de spiser og drikker, og skriver autografer til konkurransevinnere verden over. Og ganske riktig: Derfor null sjans til å få ta egne bilder.

Sårende rykteflom

Ikke rart at Destiny's Child merker forventningspresset, men som den for lengst genierklærte låtsnekreren Beyoncé Knowles sier det: - Det er som terrortrusselen i USA nå: Du kan ikke gå rundt og tenke på det. I så fall blir du gal og paranoid. Ingen av oss kan ha fokus på det.

Knowles stråler mest av de tre, og til å være i popstjernebransjen virker hun troverdig og ærlig. Hun er blitt beskyldt for det meste siden Destiny's Child slo gjennom.

Flere medlemmer av bandet har kommet og gått siden hun løp rundt på mammas frisørsalong i Houston og mimet etter Jackson Five og The Supremes. Og flere av eksmedlemmene har «snakket ut» om henne:

- 90 prosent som står om meg, er tatt ut av lufta. Jeg blir såret, sint og fortvilet, og noen ganger gråter jeg, men jeg vet det ikke vil endres uansett hvor snill jeg er mot dem jeg møterm eller om jeg gir hver eneste øre jeg tjener til frivillige organisasjoner. Jeg kan bare ikke tenke på det, sier hun, og virker et øyeblikk lei seg over å prate om skyggesidene ved stjernelivet.

- Det som har vært verst, er å høre at jeg sparket ut folk fra bandet, at jeg alltid må særbehandles. Det er langt fra sannheten.

Hard jobbing

Siden Destiny's Child ble hitlistevinnere, har jentene i bandet vært single. De har knapt hatt tid til å møte noen, og de få gangene de har gått ut med noen, har det vært en belastning.

- Vi har jobbet som gale. Det er årsaken til at vi er der vi er i dag. Vi laget julealbumet på 16 dager innimellom turneer og alt annet. Det er akkurat det samme vi gjorde med Survivor, og det fungerte jo greit, ler Knowles ironisk.

Bandet blir godt hjulpet av sine smittende smil og tunge sexappeal. Bandet ser ingen konflikt i det å ha en sexy image og samtidig uttrykke en sterk, personlig kristen tro.

- Våre tekster handler om å se framover. Ingen av våre tekster, jo muligens en, handler om sex. Vi er positive, og bidrar på vår måte. Det viktigste av alt er uansett at vi lever det livet som for oss er riktig, konkluderer Knowles.

<B>GIRL-POWER:</B> Forventningspresset er stort for Destiny's Child, som snart er aktuelle med sine tolkninger av julesanger. - Det er som terrortrusseleen i USA nå: Du kan ikke gå rundt og tenke på det. I så fall blir du gal og paranoid, sier Beyoncé (i midten) til Dagbladet. Sammen med Kelly Rowland (t.h.) og Michelle Williams regner hun med å besøke Oslo til våren, trolig i april.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!