Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håper sønnen blir revisor

Livet som musiker er ikke den letteste veien å gå, sier Vinni. Nå er han aktuell med sitt første norskspråklige album.

PÅ REISEFOT: Albumaktuelle Øyvind Vinni Sauvik er mye borte fra sønnen Leonel (4). Selv håper han gutten tar seg et annet yrke. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
PÅ REISEFOT: Albumaktuelle Øyvind Vinni Sauvik er mye borte fra sønnen Leonel (4). Selv håper han gutten tar seg et annet yrke. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg er ikke så jævlig fan av å finmale alt og å gjemme seg bak metaforer. Du skjønner hva Bjørn Eidsvåg sier når han «vasser i sivet». At noe kan bety femti tusen ting, betyr at det ikke betyr noen ting. Jeg er lei av tvetydighet.

2012 var året da hele Norge fikk Vinni-feber og hedret den nye nasjonalhelten for å ha covret Halfdan Sivertsen-låta «Sommerfugl i Vinterland» på TV-programmet «Hver gang vi møtes».

Et episk TV-øyeblikk, kollektiv grining og et år med trampeklapp senere, er Vinni klar med en ny skive.

Guttemusikken «Oppvåkningen» handler om livet og døden. Og sønnen Leonel -- noe fireåringen krevde selv.

—Leonel er jævla opptatt av musikk. Pappa, sett på guttemusikk, pleier han å si. Guttemusikk er trommer. Jeg har han fifty-fifty, men livet mitt er jo ikke sånn at jeg kan ha han annenhver uke. Det er ti dager her og en helg der. Han synes det er trist at jeg reiser så mye og vil ikke at folk skal like sangene mine. Jeg håper Leonel blir revisor. Å bli musiker er ikke den letteste veien å gå, sier Vinni, som er separert fra kona og rappet om bruddet på singelen «Halve meg».

- Er det nye dameprosjekter i livet ditt om dagen?

- Nei, det er ikke det. Det er reine ord for penga. Jeg har for mye annet på gang til at jeg tenker på damer.

- Angrer du noen gang på at du sto frem som utro?

- Jeg gir faen i hva folk synes om at jeg var utro. Det finnes ikke bare én sannhet.

Tørre å være jalla - De fleste, eh, kunstnere er som oftest veldig trøbla sjeler. Mine favoritter er folk med problemer. Det er da du virkelig har noe å si. Det er ikke så lett å vise svakhet, å tørre å være jalla, liksom. Svakhet er ofte jalla.

- På det nye albumet ditt har du to låter som handler om avdøde kompiser. Hva tenker du om å kapitalisere på din egen smerte?

- Det blir et mer ærlig uttrykk, i alle fall. Det er drøyt og ufint å kapitalisere på andre folks smerte, som mange artister gjorde etter 22/7. Denne skiva her er en skive som kommer fra hjertet, sier Vinni.

- Men. Musikk betyr ingenting. Det var en eller annen klok fyr som sa at det siste verden trenger er flere låter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media