Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Håper vi ikke blir steinet av Patton-fans

Farmers Market varmer opp for Faith No More i Berlin.

FRA BALKAN TIL BERLIN: Farmers Market tar i bruk alle rocke-erfaringene de har opparbeidet seg ved å spille på black metal-klubber i California, når de i morgen varmer opp for Faith No More i Berlin. Her spiller de sammen med Stavanger Symfoniorkester under mai:jazz i Stavanger i år. Foto: Terje Mosnes
FRA BALKAN TIL BERLIN: Farmers Market tar i bruk alle rocke-erfaringene de har opparbeidet seg ved å spille på black metal-klubber i California, når de i morgen varmer opp for Faith No More i Berlin. Her spiller de sammen med Stavanger Symfoniorkester under mai:jazz i Stavanger i år. Foto: Terje Mosnes Vis mer

||| - Mike Patton har vært etter oss i 2-3 år med forespørsler om vi kunne varme opp for ham. Men at det skulle bli på Faith No Mores reunion-turné, ser vi på som en enorm ære, sier Stian Carstensen i Farmers Market til Dagbladet.

10. juni spilte Mike Patton og hans Faith No More for første gang sammen igjen, etter først å ha lagt instrumentene på hylla for elleve år siden. Denne konserten på Brixton Academy i London var den første av en rekke konserter på en reunion-turné som også inkluderer Hovefestivalen på Tromøya.

I morgen gjester de imidlertid Kindl-Bühne Wuhleide i Berlin, og da med norske Farmers Market håndplukket som support.

Fra balkan til black metal

At konsertarenaen, hvis konserten er utsolgt, rommer omlag 17.000 Faith No More-fans som nok forventer noe helt annet enn Farmers Market sin bulgarsk-inspirerte speedboogie, tar bandet med nøktern optimisme.

- Vi håper bare at vi ikke blir steinet av illsinte Patton-fans. Men er det noe Pattons fanskare bør ha lært seg til nå, er det at den mannen alltid finner på noe utenfor normalen. Vi har uansett rocket opp imaget litt den siste tiden ved spille på en del black metal-klubber i California på USA-turneen vår, sier multi-instrumentalisten, som til vanlig trakterer alt fra gitar og trekkspill til balkansk sekkepipe.

Men det er ikke første gangen Carstensen og Patton har samarbeidet. Under Borealisfestivalen i Bergen i fjor paret duoen opp og improviserte en hel konsert, etter kun å ha møttes en halvtime før. Da dykket de ned i en musikalsk potpurri bestående av blant annet plystring, stev og en tolkning av David Bowies "Life on Mars".

Bill.mrk. plateavtale

- Mike Patton er en mester i alt han foretar seg på scenen, improvisasjon inkludert. Derfor er vi ekstremt heldige å få være med på å dele scene med Faith No More på en såpass stor arena, sier en entusiastisk Carstensen.

Farmers Market kom i kontakt med Mike Patton første gang etter at han i et intervju med Morgenbladet i 2003 etterlyste Stian Carstensens epost-adresse. Patton hadde hørt bandet og var fast bestemt på å gi ut plate med dem på plateselskapet hans, Ipecac Records.

Og slik ble det. Bandet ga ut plata "Surfin' USSR" i fjor, etter tre år i studio.

- Vi fikk frie tøyler til å gjøre akkurat slik vi ville, og det var en enorm befrielse. Vi spurte ofte om han ville høre på hvordan ting hørtes ut underveis i innspillingen, og han takket jo ja til det, men påpekte ettertrykkelig at det ikke hadde noe å si for ham. Plata skulle gis ut uansett hvordan det låt, og det gjorde ingen ting at vi brukte 30 dager på å få den riktige trommelyden.

DIGGER FARMERS MARKET: Faith No More-vokalist og plateselskapeier Mike Patton har lagt seg langflat etter det norske bandet.  Foto: EPA/PETER KLAUNZER
DIGGER FARMERS MARKET: Faith No More-vokalist og plateselskapeier Mike Patton har lagt seg langflat etter det norske bandet. Foto: EPA/PETER KLAUNZER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling