Anmeldelse: «Løvenes konge» (2019):

Håpet på noe langt bedre

Publikum vil nok være dundrende uenige i hva vi gamle reddharer skriver om Simba med venner og uvenner.

NY VERSJON: «The Lion King» hadde premiere på norske kinoer 17. juli. Video: Walt Disney Studios Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Hvor var du da løvene sov i natt? Hvor var du da hyene tok over drømmene dine i natt? Hvor var du da de fine sangene ble oversatt til norsk? Hvor er dyrevernet? Hvor er Siri Martinsen? Er det lov å tulle? Hvor var du da det ikke var lov å ha det litt gøy med det som veldig mange mener er bra? Hvor var du da verden ikke tålte satire mer? Hvor skal du hen? På kino? For å se «Løvenes Konge» igjen, 25 år etter at Disney slapp den første, storslagne animasjonsfilmen.

Den som ble en så stor suksess at den nesten kunne ha reddet planeten alene med innspilte billettpenger. Filmen som fikk store og små til å få tilbake håpet. Ja, noe sånt.

Gull av gråstein

Og, en uviktig ting til: I Norge er det fortsatt folk som helt seriøst mener at vi som skriver i avisa mener at det ikke er lov å tjene vanvittig mye penger, det er feil. Se bare rundt deg. Vi snubler i velstand, og leser du tre sekunder i for eksempel Dagens Næringsliv, så har du fått med deg hva kapitalistene bedriver av debit og kredit. Og, troféjakt både på børsen og blant ville dyr i Afrika. Dyrene i Afrika og alt de må forholde seg til. Slutt med dette! Nå. Ikke dyrene altså, men jakten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer