Håpet ute for Anh

«Idol»-eventyret er definitivt over for Anh. «Idol»- juryen kommer ikke til å hente henne inn igjen.

I går raste debatten på nettet om hvor urettferdig det er at favoritten Anh ble stemt ut. Nærmere 600 støtteerklæringer kom inn da Anh møtte Dagbladets lesere på nettet. Det er også startet en egen støttekampanje for sangtalentet på nettet, der var det i går kveld kommet inn over 5000 underskrifter for å få Anh tilbake til «Idol».

Uaktuelt

Men juryformann Jan Fredrik Karlsen knuser alt håp for dem som tror de vil få se Anh igjen seinere i konkurransen.

- Det er helt uaktuelt å hente henne inn igjen, sier Karlsen.

Han er en av dem som har hatt klokkertro på den unge vietnameseren og spådd henne store muligheter. «Hvis ikke du går videre i kveld, skal vi sørge for det,» sa Karlsen i utvelgelsesrunden før de elleve finalistene var på plass. Men Anh Vu trengte ikke dommerhjelp, hun gikk videre med god margin. Nå kan ikke Karlsen hjelpe henne mer.

- Det var ikke fortjent og det var trist. Men det er TV-seerne som bestemmer.

- Så du har ikke flere Wild Card-overraskelser i ermet?

- Nei, nå har vi ikke flere overraskelser, sier Karlsen .

- Dumme seere

Mange av de Anh møtte på nettet i går uttrykte frustrasjon over at de ikke hadde stemt på kometen fra Stavanger. De trodde hun var sikret en plass uansett. Flere ga uttrykk for at hvis det konkurransen hadde dreid seg om å stemme ut istedenfor inn, ville Anh aldri vært ute av leken så tidlig. Men «Idol»-ansvarlig Bjarne Ljaastad i TV2 tar ingen selvkritikk på at stemmesystemet er urettferdig.

- Så dumme er folk. Seerne må skylde på seg selv for at de ikke stemte på favoritten sin, sier Ljaastad. Han sier den eneste muligheten for Anh til å komme inn igjen er at en av de andre finalistene ble syke.

Positiv konkurranse

Ljaastad mener TV2s stemmegivning er det eneste riktige.

- Vi ønsker ikke å sitte igjen med en vinner som færrest har forsøkt å stemme ut. Dette skal være en positiv konkurranse, og den som vinner skal være den som har fått flest stemmer.

- Vil vi høre mer til Anh i framtida tror du?

- Hun er så ung og har alle muligheter foran seg. Jeg er helt sikker på at jeg har en CD av Anh innen to år. Jeg gleder meg til å høre den CD-en.

EXIT: - Det er helt uaktuelt å hente henne inn igjen, sier juryformann Jan Fredrik Karlsen. Her sammen med resten av juryen Thomas Strzelecki, Anneli Drecker og Douglas Carr.