Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håpløs Pippi

De mildt sagt vitale fortellingene om Pippi Langstrømpe ble i sin tid forbilledlig og frodig framstilt i en TV-serie som fortsatt er aktuell både på TV- og videomarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som tegnefilm (dette er nummer to i en serie) er Pippi derimot både et livløst, anstrengt og kjedsommelig fenomen. Alt er galt i denne filmen. Personene - til og med Pippi - mangler karakter. Tegningene er dårlige. Bevegelsene er hakkete. Bakgrunnen er livløs. Manus er forenklet inntil det fordummende. Dubbingen er uten nerve og delvis usynkron. I en tid da animasjonsfilmen tar sjumilssteg i teknisk utvikling, er dette et dårlig minne fra tegnefilmens steinalder. Akkurat det kunne vært sjarmerende på en nostalgisk måte, men nei. Dette er en tvers igjennom håpløs og billig kalkunfilm som ungene burde gjøre opprør mot, med Astrid Lindgrens bøker som kasteskyts. «Pippi på sjørøverøya» framstår som en hån mot en genial forfatterinne som for lengst burde fått Nobelprisen i litteratur.