KOMMENTARER

Den seierssikre høyresida i Frankrike brått i ulage

Håpløst å finne noen som ikke er så ille som Fillon

François Fillon er akkurat nå den verste president-kandidaten de konservative i Frankrike kan ha, bortsett fra alle de andre. Enhver «Plan B» kan nemlig sprenge høyresida.

VOND DRØM: Daværende statsminister François Fillon og kona Penelope i Élysée-palasset  i 2011 i lykkeligere dager. Nå kan den lønna han skaffet henne for angivelig falskt arbeid ødelegge deres drøm om å innta Élysée-palasset som president-par. Foto: AFP / NTB Scanpix / LIONEL BONAVENTURE
VOND DRØM: Daværende statsminister François Fillon og kona Penelope i Élysée-palasset  i 2011 i lykkeligere dager. Nå kan den lønna han skaffet henne for angivelig falskt arbeid ødelegge deres drøm om å innta Élysée-palasset som president-par. Foto: AFP / NTB Scanpix / LIONEL BONAVENTURE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nå ser det ut som om Marine Le Pen og hennes fotsoldater i Nasjonal Front (FN) kan le helt fram til stemmeurnene 23. april og 7. mai, da de franske velgerne skal velge ny president. Han som av de fleste politiske iakttakerne var regnet som nesten sikker vinner, den konservative katolikken og forsvareren av god moral, François Fillon, er rammet av anklager om svindel med offentlige penger. Og venstresida er fremdeles svekket av splid.

Trøsten for motstanderne av Le Pen er et krav fra Europaparlamentet mot henne om å få tilbake 300 000 euro som hun fikk for å lønne en påstått rådgiver i Brussel, men som egentlig var hennes kontorsjef i partiet i Paris. Flere av partiets europeiske parlamentarikere er også under etterforskning for «organisert svindel». Men velgerne til FN er trofaste og ikke så opptatte av sånt.

Den britiske kona til Fillon, Penelope, skal ha mottatt 900 000 euro mellom 1998 og 2007 for å ha utført tjenester for ektemannen mens han var senator. Men ingen kan finne spor av hennes arbeid, ingen kan si hva det dreide seg om og i et gammelt opptak fra 2007, som nå har dukket opp, sier hun at hun aldri har arbeidet politisk for ektemannen. På toppen av dette anklages han for å også ha skaffet parlamentarisk lønn til to av sine barn, Marie og Charles. De fikk utbetalt 83 735 euro for 21 måneders påstått arbeid for faren mellom 2005 og 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer