ÅRETS BLOGGER: Noel Gallagher har ikke mye data-erfaring å skryte av. Men han trenger ingen PC for å blogge. Foto: SCANPIX /AFP / LEON NEAL
ÅRETS BLOGGER: Noel Gallagher har ikke mye data-erfaring å skryte av. Men han trenger ingen PC for å blogge. Foto: SCANPIX /AFP / LEON NEALVis mer

- Har aldri brukt en datamaskin

Likevel ble Noel Gallagher årets band-blogger.

(Dagbladet.no): Oasis var blant de store vinnerne da det britiske musikkbladet NME delte ut priser torsdag kveld.

Bandet var nominert til hele sju priser, og hentet hjem to av dem, deriblant den prestisjetunge prisen for beste britiske band.

Men det var den andre prisen som overrasket frontfigur Noel Gallagher (41) mest. Han ble nemlig kåret til årets beste band-blogger, for bloggen på Oasis' MySpace-side.

- Vel, vel vel, så alle disse små tekstmeldingene har nå blitt prisvinnende, altså? Åh, ironi! skrev han i et nytt blogginnlegg i går.

Mye tyder nemlig på at Gallagher er svært lite engasjert i presentasjonen av de korte meldingene sine. Han publiserer dem via SMS.

- Jeg har fortsatt til gode å befinne meg nærmere enn tre meter fra en datamaskin. For ikke å snakke om det å eie en av disse hersens tingene, skriver han.

Til tross for det, skriver han innlegg nesten hver dag. MySpace-siden inneholder dessuten godt med informasjon om nyheter og konsertdatoer. Oasis har også egne sider på blant annet Twitter, YouTube og Facebook.

Her kan du se alle prisvinnerne på NME Shockwaves Awards 2009.