- Har aldri skjedd før

Kjøkkensjef Rocco Cutuli på restauranten Costa stiller seg helt uforstående til Wyclef Jeans påstand om matforgiftning.

- Breiflabb og scampi er det vi selger aller mest av her. Vi serverer 50- 60 porsjoner hver eneste dag, og dersom én er blitt syk av maten, burde jo alle blitt syke, sier Cutuli. Han forteller videre at restauranten har holdt åpent i tre år, men at dette er første gang de hører om en mulig matforgiftning. Nå håper kjøkkensjefen at prøver fra legevakta vil vise sannheten.

Lege Geir Jomaas på Oslo legevakt opplyser at dersom det dreier seg om en klassisk matforgiftning, vil plagene melde seg etter seks til ni timer.

- Kontakter dere Næringsmiddeltilsynet dersom en pasient er blitt matforgiftet?

- Av og til, dersom vi har en stor mistanke om at det er snakk om en matforgiftning. Men nå er det jo ikke alle som kaster opp som er matforgiftet, og hvis flere andre personer har spist den samme maten uten å bli syke, er det ikke så sannsynlig. Vi må ha en begrunnet mistanke før vi tar affære, sier Jomaas.