Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har aldri vært større

STAVANGER: I går kveld tok han hjembyen med storm, nå venter en signingsferd av utsolgte konserter. Morten Abel har aldri vært større.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Welcome home» var passende nok åpningslåta på turnéstarten i Stavanger i går kveld. Og de 700 oppmøtte som stappet Folken, sang sin velkomsthilsen. Fra andre låt, «Died in Germany», ga hjemmefansen seg jublende hen til Abels flørtende, hoftevrikkende og egomane invitter. Taktfaste «Abel, Abel, Abel»-rop gjallet mellom nær sagt hver sang.

Til tross for ei hel uke med utsolgte konserter i hjembyen, er interessen ikke mindre ellers i landet. 33000 nordmenn har kjøpt billett til hans konserter. Selger Morten Abel 2000 seter til i Oslo, blir han den første artisten som noensinne har fylt Oslo Spektrum to kvelder på rad.

- Vi har solgt 1000 billetter den siste uka. Det ser bra ut, sier en fornøyd Frank Nes ved artistbyrået Stageway.

Gårsdagens respons i Stavanger tyder på at de som plukker med seg de siste billettene, ikke vil angre på det. Abel, som for øvrig er nominert til to Spellemannpriser og har solgt 130000 eksemplarer av sin siste plate, er større enn noensinne.

Hele Norges coronakart