- DEN NYE GENERASJONEN: Dennis Storhøi var ikke i tvil da han fikk spørsmål om å jobbe gratis for denne gjengen i sommer. Han kaller dem den nye filmgeerasjonen. Barna til Karin Julsrud (t.h) og Kalle Lisberg (t.v) har kjent hverandre hele livet. Nå lager kompisgjengen sin første spillefilm sammen. Med på lasset er blant andre Dennis Storhøi og Jon Øigarden. 
Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- DEN NYE GENERASJONEN: Dennis Storhøi var ikke i tvil da han fikk spørsmål om å jobbe gratis for denne gjengen i sommer. Han kaller dem den nye filmgeerasjonen. Barna til Karin Julsrud (t.h) og Kalle Lisberg (t.v) har kjent hverandre hele livet. Nå lager kompisgjengen sin første spillefilm sammen. Med på lasset er blant andre Dennis Storhøi og Jon Øigarden. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Har alltid drømt om å spille en far i sykkeltrikot

Dennis Storhøi (49) føler seg fin på film, men ville aldri ikledd seg tricot på privaten.

||| (Dagbladet): - Det er alltid gøy å hjelpe fram framtidens stjerner, sier Dennis Storhøi og ser utover et filmcrew med sjelden lav snittalder.

Vi møter skuespilleren bak Bergs mat på Tåsen, på settet til filmen som har fått det foreløpige navnet «Badeballen».

Iført nåtidens hippeste sportsoutfit, klasker han seg selv på de smekre sykkellårene før han fortsetter:

- Jeg har alltid drømt om å spille en far i sykkeltricot, dette er en drømmerolle, sier skuespilleren men presiserer at han privat aldri ville kjøpt eller kledd seg i habitten.

Ungt team Foruten Dennis sine lokker, er det få grå hår å skimte på settet.

Noen i filmcrewet studerer fortsatt, regissør Andreas Lisberg (27) og manusforfatter Julian Hagemann (24) gikk ut av Westerdals i år, mens skuespiller Gitte Witt har flere store filmer på repertoaret.

Hun er 27 år og den eldste i gjengen. Sammen med gutta satte den unge skuespillerstjerna opp en rolleliste med navn de ønsket seg til filmen de lager. Deretter tok hun opp røret og ringte blant andre Jon Øigarden, Trine Wiggen, og Dennis Storhøi.

- Jeg har blitt ganske god til å ringe rundt for å si det sånn, sier Gitte Witt og ler. De unge stjernene kan ikke love én krone i lønn, men samtlige sa ja.

FAR I TRICOT: Dennis Storhøi spiller faren til en av ungdommene i filmen. Han får ikke én krone for jobben han mener er den perfekte oppladningen til Peer Gynt, som han spiller senere i sommer. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FAR I TRICOT: Dennis Storhøi spiller faren til en av ungdommene i filmen. Han får ikke én krone for jobben han mener er den perfekte oppladningen til Peer Gynt, som han spiller senere i sommer. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Dette er den nye filmgenerasjonen. Vi har alle begynt et sted. Det går ikke an å si nei da. Det her er ikke minst gøy og også veldig hyggelig å være med på, sier Dennis Storhøi som om en knapp måned igjen skal spille Peer Gynt på Gålå.

Om gutter i 20-årene Den harde kjernen i ungdomscrewet som er henholdsvis barna til filmprodusent og regissør Karin Julsrud og P4-sjef Kalle Lisberg, har kjent hverandre hele livet.

Dette blir kompisgjengens aller første spillefilm sammen. Med seg i staben har de også venner nyutdannet fra London, København og Lillehammer.

Ideen til filmen ble til da broren til Gitte Witt, Julian Hagemann og medforfatter Torkild Jarnholdt var på vei hjem fra hyttetur på Veierland.

- Vi hadde hatt det veldig fint, men egentlig ikke pratet om noe som helst. Det er sånn gutteturer er, vi prater ikke stort med hverandre. Det blir mer slengbemerkninger, drikking og kommentarer.

- Hvis noen av gutta sliter med et eller annet eller har noe på hjertet er det sjelden eller aldri man som kompiser snakker om det. Noen ganger trenger man det, forteller manusforfatterene.

Derfor bestemte de seg for og gjør noe med det, og skrev manus til filmen som omhandler nettopp en guttegjeng på hyttetur.

- Det blir en tragikomisk film, som jeg tror både gutter og jenter synes blir gøy å se. Foreløpig har filmen et kontant budsjett på snaue 200.000 kroner. Alle i crewet har investert lønnen sin i prosjektet.

- Det har vært et bevisst valg å gjennomføre filmen på denne måten, ikke gå den tradisjonelle veien for å søke statlige midler, sier Witt.

Takket være Storyline studios som har investert utstyr og arbeidsinnsats for flere hundre tusen kroner, lar drømmen seg gjennomføre.

I tillegg har filmskaperne skaffet seg en rekke sponsorer, og en distributør som ønsker å distribuere filmen.

I dag reiser filmgjengen til Veierland hvor de skal bo og jobbe den nesten måneden.