COMEBACK: De har gjort sporadiske reunionkonserter de siste åra, men nå er Alex Møklebust og Seigmen aktuelle med helt nytt album. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
COMEBACK: De har gjort sporadiske reunionkonserter de siste åra, men nå er Alex Møklebust og Seigmen aktuelle med helt nytt album. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Har angret på at de kalte opp bandet etter et godteri

En turné i 1991 ble avgjørende.

(Dagbladet): 90-tallsrockens norske mørkemenn er tilbake - på ordentlig. Det ferske albumet «Enola» er deres første på 18 år, og i disse dager spiller Seigmen for fulle hus i en rekke av landets byer.

Det er ikke mye de fem Tønsberg-kompisere angrer på, men vokalist Alex Møklebust innrømmer overfor Dagbladet at de har angret på at de som gravalvorlige, svartkledde tungrockere endte med et såpass corny bandnavn.

Opprinnelig hadde Seigmen nemlig en mer humoristisk innfallsvinkel til tekstskriving, og gikk under navnet Klisne Seigmenn da de i 1991 får være med på en seks-bands-turne i regi Rikskonsertene og Norsk Rockforbund.

- Dermed fikk hadde promotert oss med vårt opprinnnelige navn på en rockklubbturne over hele landet. Vi var livredde for å ta et nytt navn, selv om vi ikke lenger hadde tøysetekster, sier Møklebust i dag.

- Så fikk vi ideen om å bare kalle oss «Seigmen»... og angret stort på det i etterkant, innrømmer han.

Vokalisten mener likevel at navnet står til bandet i den forstand at musikken deres er av det seige, tunge slaget - og at navnet uansett ble kjapt etablert i folks bevissthet.

- Så snart navnet ble etablert var det ingen som tenkte over det lenger. Det er morsomt å registrere at folk har fått en tendens til å skrive ordet «seigmenn» med èn n selv når de ikke snakker om bandet. Så vi har æren for å fucke opp noe av norsk rettskriving, sier Møklebust.

Hele historien om Seigmen er gjenfortalt i en nye bok, laget av fotograf Bjørn Opsahl og skribentene Arvid Skancke-Knudsen og Harald Rosenløw Eeg.