Har Annie fortsatt fingeren på trendpulsen?

Hun er i hvert fall seiglivet som en løvetann.

ELEKTROMELANKOLIKER: Annie er en glitrende popsnekker og en djevel på elektromelankoli, mener Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten. Foto: Steinar Buholm
ELEKTROMELANKOLIKER: Annie er en glitrende popsnekker og en djevel på elektromelankoli, mener Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: Det er umulig å ikke være litt stolt av Annie. Da hun slapp debutalbumet «Anniemal» i 2004, var det ingen tvil om at hun hadde fingeren på trendpulsen.

Singelen «Heartbeat» ble omtalt som en årets beste singler både histen (Pitchforkmedia) og pisten (Village Voice) og pulserte seg gjennom musikkblogger og hypemaskineri.

Når Annie nå, fem år, to plateselskapsskifter, en singelflopp og et knippe durabelige konserttryn seinere gir ut oppfølgerskiva «Don't Stop», er det åpenbart at dama også er like seiglivet som løvetann.

Glattere enn «Anniemal» Som «Anniemal» består «Don't Stop» av kjølig og ubesudlet elektropop med dansefoten på snei.

Brorparten av skiva er produsert av det britiske produksjonshuset Xenomania, som blant annet har vært bortpå 21 av singlene til den engelske jentegruppa Girls Aloud. De har med andre ord suksessoppskriften i hodet, og det er ingen tvil om at «Don't Stop» er glattere og mer kommersiell enn «Anniemal».

Det betyr også at den er mer strømlinjeformet, at vokalen til Annie er lysere og mer konstruert, at synthstripene er litt vel perfekte, og at man av og til hører et gitarriff og tenker: «Men akkurat dette har jeg jo hørt før?».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer