DEBATT

Debatt: Økonomisk politikk

Har Arbeiderpartiet noen politikk?

Hva ville Ap ha gjort annerledes i møte med fallet i oljeprisen og omstillingsbehovet i norsk økonomi?

KRITISK: Arbeiderpartiet kritiserer Fremskrittspartiet for deres økonomiske politikk. Men hva er Ap's alternativ? Her: Partileder Jonas Gahr Støre . Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KRITISK: Arbeiderpartiet kritiserer Fremskrittspartiet for deres økonomiske politikk. Men hva er Ap's alternativ? Her: Partileder Jonas Gahr Støre . Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg 4. oktober kommer Aps finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen med kritikk av Fremskrittspartiets vekstpolitikk. Kritikken er gjenkjennelig til det kjedsommelige og svært forutsigbar. Det ser ut som om Ap satser på at å gjenta noe mange nok ganger vil etablere en sannhet.

Det jeg imidlertid er oppriktig nysgjerrig på er hva som er Aps sitt svar. Det skriver Marthinsen fint lite om. Hva ville Ap ha gjort annerledes i møte med fallet i oljeprisen og omstillingsbehovet i norsk økonomi?

Om jeg skal være ærlig så skal jeg gi dem dette; de mente at permisjonstiden for bedriftene burde økes, noe som regjeringen også gjorde. Men det er faktisk det eneste konkrete forslaget jeg kan komme på at de har lagt på bordet.

Ellers har det stort sett bare vært klaging på at vi har brukt både for mye og for lite oljepenger i møte med utfordringene i norsk økonomi.

Marthinsen slår seg på brystet over at det ble skapt flere nye jobber under åtte rødgrønne år, enn under tre år med Høyre-FrP-regjeringen. Marthinsen er i det minste redelig nok til å ikke gi oss skylden for fallet i oljeprisen. Men det er nettopp her kjernen ligger. Arbeiderpartiet hadde en voldsom medvind i ryggen; i form av en svært høy oljepris i mye av sin regjeringsperiode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer