Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Westworld»: OBS! Spoiler-advarsel!

Har avslørt hvem kvinnen på «Westworld»-bildet er

Plutselig fikk hun vite at bildet av henne ble vist i en av HBOs mest populære serier. 

LOGANS SØSTER: Bildet av det som skal være Logans søster og Williams forlovede dukker opp første gang i «Westworld» når Peter Abernathy, Dolores' far, finner det. Foto: Skjermdump 
LOGANS SØSTER: Bildet av det som skal være Logans søster og Williams forlovede dukker opp første gang i «Westworld» når Peter Abernathy, Dolores' far, finner det. Foto: Skjermdump  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Spoileradvarsel! Denne saken inneholder avsløringer fra første sesong av «Westworld».

(Dagbladet): Gjennom første sesong av HBO-serien «Westworld» dukker et fotografi av en kvinne som er avbildet på Times Square i New York, opp flere ganger.

Første gang bildet dukket opp, var i piloten da Dolores' far Peter Abernathy fant det. Han sier det som flere skal komme til å si i løpet av sesongen:

«It doesn't look like anything to me».

Fra «Top Model»

Senere, i handlingen vi etter hvert skal forstå foregår i en annen tidslinje, blir det avslørt at kvinnen som smiler i New York er Logans søster og Williams forlovede. I seriens nåtid er hun «The Man in Black»s avdøde kone.

Det siste vi så av bildet før sesongavslutningen, var at det falt på bakken da William skilte lag med Logan ute i ødemarka.

Nå har imidlertid internett avslørt hvem kvinnen er i virkeligheten. En av brukerne av nettsamfunnet Reddit har funnet ut at bildet er et Getty stock foto, tatt av fotograf Erik Von Weber, skriver Huffington Post.

Senere observerte Twitter-brukeren Anna Hulkower at kvinnen på bildet er Claire Unabia fra sesong ti av «America's Next Top Model». Unabia har bekreftet dette til Huffington Post og har selv delt bildet på sin egen Instagram-konto med teksten «Takk internett som fant meg i «Westworld».

- Så kult!

- Det var så kult å finne ut at jeg har vært en karakter i «Westworld» uten å vite om det, skrev Unabia i en e-post til Huffington post.

Ifølge modellen skal bildet ha blitt tatt for fire år siden. Hun opplyser at flere har spurt om bildet av henne er blitt brukt i en tv-serie.

- Jeg visste ikke hva de snakket om, men jeg sa at det kunne være mulig.

Selv har hun ennå ikke sett serien, men sier at hun skal se den så fort som mulig.

- Kanskje jeg kan dukke opp igjen i serien som en vert, spøkte hun til avisa.

Ikke tilbake før 2018

WESTWORLD: Ingrid Bolsø Berdal får etter hvert en framtredende rolle i HBO-suksessen «Westworld». Video: HBO Vis mer Vis mer

Den første sesongen av «Westworld» ble her i Norge avsluttet mandag. Fortsatt henger en del løse tråder i lufta.

VILL VEST: HBO har gjort stor suksess med første sesong av «Westworld». På rollelista er navn som Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood – og norske Ingrid Bolsø Berdal. Video: HBO Vis mer Vis mer

Det ser imidlertid ut til at fansens grublerier må fortsette en stund til da sesong to ikke blir sendt før i 2018, ifølge skaperne av serien, Jonathan Nolan og Lisa Joy.

- Vi ville bruke litt mer tid på å skrive den andre sesongen, før vi setter i gang produksjonen og avslutter med klippinga. Vi kommer dermed ikke til å følge det tradisjonelle år-til-år-løpet i TV-bransjen. TV er i ferd med å forandre seg. Og ambisjonene våre for prosjektet er at vi skal ta vår tid for å få den andre sesongen riktig, sier Nolan i et intervju med Variety.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!