Har bare solgt 1500 bøker i England og USA

Knausgård sliter med utenlandssalget.

STØRST PÅ HJEMMEBANE: Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-bøker har et norsk opplag på nærmere 500 000. I England og USA har bøkene imidlertid bare solgt 1500 eksemplarer. Foto: NTB Scanpix
STØRST PÅ HJEMMEBANE: Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-bøker har et norsk opplag på nærmere 500 000. I England og USA har bøkene imidlertid bare solgt 1500 eksemplarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 1. mai i år ble Karl Ove Knausgårds «Min kamp. Første bok» lansert i USA. Forfatterens amerikanske forlegger, Jill Schoolman, uttalte til Dagbladet at hun hadde stor tro på Knausgårds salgspotensiale.

Forlaget Archipelago hadde sågar trykket boka i et førsteopplag på 4000 eksemplarer, mer enn vanlig for en oversatt roman.

«My Struggles» - Dette er en veldig universell bok om mellommenneskelige relasjoner. Knausgård er en strålende og nyskapende forfatter, sa Schoolman den gang.

Den engelske utgaven av Knausgårds første «Min kamp»-bok, har imidlertid ikke blitt noen salgssuksess. Ifølge Dagens Næringsliv er «My Struggles» bare solgt i 1456 eksemplarer i England og USA.

- Ingen bestsselger - Det er tidlig i fasen, men det er ikke en krimroman av Jo Nesbø. «Min kamp» er en vanskelig bok å selge, med en forfatter som er så godt som ukjent utenfor Skandinavia. Dette er heller ikke en typisk bestselgerroman, sier Henrik Francke, rettighetsredaktør i Aschehoug Agency til avisa.

I Norge har de seks «Min kamp»-bøkene et samlet opplag på 458 000, ifølge DN. De engelske utgavene har fått gode kritikker, men det har så langt ikke hjulpet på salget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer