Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har bare solgt 1500 bøker i England og USA

Knausgård sliter med utenlandssalget.

STØRST PÅ HJEMMEBANE: Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-bøker har et norsk opplag på nærmere 500 000. I England og USA har bøkene imidlertid bare solgt 1500 eksemplarer. Foto: NTB Scanpix
STØRST PÅ HJEMMEBANE: Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-bøker har et norsk opplag på nærmere 500 000. I England og USA har bøkene imidlertid bare solgt 1500 eksemplarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 1. mai i år ble Karl Ove Knausgårds «Min kamp. Første bok» lansert i USA. Forfatterens amerikanske forlegger, Jill Schoolman, uttalte til Dagbladet at hun hadde stor tro på Knausgårds salgspotensiale.

Forlaget Archipelago hadde sågar trykket boka i et førsteopplag på 4000 eksemplarer, mer enn vanlig for en oversatt roman.

«My Struggles» - Dette er en veldig universell bok om mellommenneskelige relasjoner. Knausgård er en strålende og nyskapende forfatter, sa Schoolman den gang.

Den engelske utgaven av Knausgårds første «Min kamp»-bok, har imidlertid ikke blitt noen salgssuksess. Ifølge Dagens Næringsliv er «My Struggles» bare solgt i 1456 eksemplarer i England og USA.

- Ingen bestsselger - Det er tidlig i fasen, men det er ikke en krimroman av Jo Nesbø. «Min kamp» er en vanskelig bok å selge, med en forfatter som er så godt som ukjent utenfor Skandinavia. Dette er heller ikke en typisk bestselgerroman, sier Henrik Francke, rettighetsredaktør i Aschehoug Agency til avisa.

I Norge har de seks «Min kamp»-bøkene et samlet opplag på 458 000, ifølge DN. De engelske utgavene har fått gode kritikker, men det har så langt ikke hjulpet på salget.

- Må ha flaks Henrik Francke avviser at det gjør det mindre sannsynlig at alle de seks bøkene vil bli utgitt på engelsk.

- Nei. det tror vi ikke. De to forlagene er såpass dedikerte at vi tror at alle bøkene i serien vil bli utgitt, sier Francke til avisa.

- Det går an å ha flaks og få en utrolig bra anmeldelse i New York Times. Har man ikke flaks, tror jeg ikke det hender så mye, sa Karl Ove Knausgård da Dagbladet møtte ham under boklanseringen i New York.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media