Har barn IQ?

Klart de har. Og boka om den selger godt.

(Dagbladet.no): Titlene på Boklista er stort sett de samme denne uka som forrige, men på lista for generell litteratur har to bøker om alder kommet inn:

Astrid Nøklebye Heiberg har jaktet på alderdommen i boka «Endring og undring», som inntar tredjeplass på lista. Den tidligere Røde Kors-lederen, legen og psykiateren beskriver de ulike fasene i sitt liv, og forsøker i boka å si noe om alderdommens muligheter.

Like etter følger «Barnas store IQ-bok» signert Anne Lene Johnsen. Hun er medlem i Mensa og fast spaltist i Dagbladets Magasinet, og har tidligere skrevet to bøker om IQ.

Denne boka består av 365 intelligensoppgaver for barn i alderen mellom seks og tolv år - og tips til foreldrene. For ifølge Johnsen er også de smartere enn de tror.

Frank Rossaviks biografi om Einar Førde er stadig helt i tet på lista, og rett før helga ble det klart at boka nå trykkes i et tredje opplag. Boka følges for tredje uke på rad av Trond Kirkvaags bok om faren Rolf.

Se Boklista for uke 35:

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

JAKTER PÅ BARNE-IQ: Anne Lene Johnsen gir barna oppgaver og foreldrene tips i «Barnas store IQ-bok». Foto: AGNETE BRUN
JAKTER PÅ BARNE-IQ: Anne Lene Johnsen gir barna oppgaver og foreldrene tips i «Barnas store IQ-bok». Foto: AGNETE BRUN Vis mer
JAKTER PÅ ALDERDOMMEN: Astrid Nøklebye Heiberg i boka «Endring og undring».