Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Har blitt mindre egoistisk

Artisten Tone Damli Aaberge (26) mener hun har blitt et bedre menneske etter at hun ble mor.

For artisten Tone Damli blir årets jul ekstra spesiell. Det er første jula hun feirer sammen med dattera Billie, som ble født i slutten av april. 

I TV 2-programmet «Tones jul» åpner hun dørene til familiens hjem på Frogner. Der forteller hun om hvordan det å bli mor har forandret henne.

- Det å bli mamma har gjort veldig mye med meg. Jeg har blitt et veldig mye mer følsomt menneske. Jeg har blitt et mindre egoistisk menneske. Jeg har blitt et bedre menneske, tror jeg. Jeg vet at jeg har blitt et bedre menneske, sier hun.

- Takknemlig Damli har ikke tatt det å få barn som en selvfølge.

- Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å bli mamma. Jeg har aldri tatt det for gitt. Og nå når det er en realitet, så kjenner jeg på en lykkefølelse, sier hun.

TAKKNEMLIG: Artisten Tone Damli gleder seg stort til å feire sin første jul sammen med samboeren Markus Foss og parets datter Billie. - Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å bli mamma. Jeg har aldri tatt det for gitt, sier hun. Foto: TV 2
TAKKNEMLIG: Artisten Tone Damli gleder seg stort til å feire sin første jul sammen med samboeren Markus Foss og parets datter Billie. - Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å bli mamma. Jeg har aldri tatt det for gitt, sier hun. Foto: TV 2 Vis mer

I kveldens TV2-program vises også klipp fra en julekonsert Damli holdt for familie og venner. Damli er for tida albumaktuell med juleplata «Di første jul», som er dedisert til dattera. Det er nettopp Billie som har vært publikum når 26-åringen har øvd på materialet sitt.

- Billie er i tankene mine hele tida, uansett hva jeg driver med. Hun er en så stor del av mitt liv. Og dette blir hennes første jul, noe som blir spesielt. Derfor dediserer jeg plata til henne, sa hun til Dagbladet i forbindelse med plateslippet.  

Nå ser småbarnsmora fram til å lage juletradisjoner med sin egen lille familie.

- Det å skulle feire jul på den plassen jeg er i livet nå, er kanskje finere enn noen gang. I år gleder meg veldig til alt som skal skje. Jeg tror alt kommer til å føles litt nytt. Den beste julegaven jeg kan få, har jeg allerede fått. Jeg har fått en liten jente, som betyr mer enn noe annet, sier hun.

Pleier kjærligheten Det har vært et begivenhetsrikt år for Damli. 28. april ble hun og samboeren Markus Foss foreldre for første gang. Bare seks uker etter at hun ble mamma var hun tilbake i jobben som «Idol»-dommer.

NYE TRADISJONER: - - Det å skulle feire jul på den plassen jeg er i livet nå, er kanskje finere enn noen gang, sier Tone Damli. Foto: TV 2
NYE TRADISJONER: - - Det å skulle feire jul på den plassen jeg er i livet nå, er kanskje finere enn noen gang, sier Tone Damli. Foto: TV 2 Vis mer

Til tross for en hektisk hverdag har hun hatt tid til å pleie kjærligheten.

- Vi var såpass ferske kjærester da jeg ble gravid at vi framdeles er nyforelska. Heldigvis har vi et barn som sover ganske godt, sa da er voksentida gull verdt. Barn og karriere er viktig, men vi skal ikke glemme oss selv oppi det hele heller. Hverdagsromantikken er viktig, har hun tidligere sagt til Dagbladet.