Har brukt en halv million på å rydde opp etter plagiatskandalen

Likevel kan ikke Dagens Næringsliv utelukke at det finnes mer juks i arkivene.

RYDDEJOBB: Som sjefredaktør har Amund Djuve ansvaret for at 40 artikler med plagiat og fabrikkerte intervjuer har kommet på trykk. Han har likevel ikke vurdert å gå av. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
RYDDEJOBB: Som sjefredaktør har Amund Djuve ansvaret for at 40 artikler med plagiat og fabrikkerte intervjuer har kommet på trykk. Han har likevel ikke vurdert å gå av. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er en alvorlig sak for Dagens Næringsliv. Vi har forsøkt å rydde opp så godt vi har kunnet, og jeg mener vi har gjort et grundig arbeid.

Det sier sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv, som i dag publiserte konklusjonen av avisas interne plagiatgransking.

Alle artiklene DN har hatt på trykk signert tidligere journalist Daniel Butenschøn er gjennomgått, og i 40 av dem har avisa funnet feil eller fusk som krever rettelser og presiseringer.

Gransket på heltid Det dreier seg om ukrediterte beskrivelser, intervjuer og dialoger som er skrevet av andre medier; sitater fra bøker, kronikker og artikler som er framstilt som DNs egne intervjuer, og rene fabrikkeringer - for eksempel ved at sitater er tillagt andre personer enn den egentlige kilden. Disse 40 sakene slettes fra nett og arkiv.

Fire-fem DN-medarbeidere har jobbet med granskingen, flere av dem på heltid, siden en årvåken DN-leser den 26. juli bemerket på Twitter at en av avisas featuresaker til dels besto av ren avskrift fra en gammel artikkel i magasinet The New Yorker.

Siden en gjennomsnittlig DN-journalist ifølge Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforenings statistikk hever en årslønn på nesten 685 000 kroner er det ikke urimelig å anta at ryddejobben har kostet den rosa avisa oppunder en halv million kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer