Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har byttet ut strippestanga med blodig underholdning

Bjørn Sundquist i ny musikkvideo.

STORMANNSGAL: Bjørn Sundquists karakter i musikkvideoen «KING» er både grådig og maktsyk. Se skuespilleren fryde seg med blodig underholdning og matkrig. Foto: Nicolai Aass
STORMANNSGAL: Bjørn Sundquists karakter i musikkvideoen «KING» er både grådig og maktsyk. Se skuespilleren fryde seg med blodig underholdning og matkrig. Foto: Nicolai Aass Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er knapt et år siden vi kunne se Bjørn Sundquist (63) vrenge av seg klærne og svinge seg på strippestanga i musikkvideoen «Under My Skin».

Nå er den anerkjente skuespilleren klar for hovedrollen i det som er oppfølgeren til den kontroversielle videoen fra i fjor.

Blodig underholdning Det er rockebandet Bull som står bak låtene og regissør Nicolai Aass er hjernen bak de noe spesielle musikkvideoene.

I den nye videoen «KING» får vi nå se Sundquist fråtse i rødvin, kaker og et helt grisehode. Han spiller den samme karakteren som forrige gang, nemlig en narsissistisk og stormannsgal politiker.

Men denne gang har skuespilleren byttet vekk strippestanga til fordel for matkrig og blodig underholdning.

I forbindelse med videoen til «Under My Skin», fortalte vokalist Alexander Bull til Dagbladet hvor kult det var at Sundquist stilte opp.

Prisvinner - Han er den eneste skuespilleren som kunne passet til denne videoen, med sin tøffe, mystiske utstråling. Men scenen der jeg må stå og stirre ham i øynene, satte meg helt ut, sa han den gang.

Rockebandet og regissøren har all grunn til å være fornøyd med resultatet så langt, for «Under My Skin» vant prisen for «Best Music Video 2011» på Miami Filmfestivalen i november i fjor.

Det er første gang en norsk musikkvideo har vunnet festivalprisen i USA, og dermed var presset stort til oppfølgeren.

- Vi følte et stort forventningspress, ikke bare på videoen, men også på musikken som skulle følge opp prisen fra i fjor, sier gitarist og låtskriver Morten Jensen.

- Vilt Bjørn Sundquist er tydeligvis godt fornøyd med resultatet til «KING».

- Dette er kunst, sier han om videoen.

«KING» er andre del av det som skal bli en trilogi, og Bull bekrefter overfor Dagbladet at Sundquist også skal medvirke i den tredje og siste videoen. Vokalisten vil ikke avsølre noe av handlingen, men kan røpe én ting:

- Det blir helt vilt, sier han.

TØFF: Vokalisten i Bull mener at Sundquist passer perfekt til videoene, med sin tøffe og mystiske utstråling. Foto: Nicolai Aass
TØFF: Vokalisten i Bull mener at Sundquist passer perfekt til videoene, med sin tøffe og mystiske utstråling. Foto: Nicolai Aass Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!