Har Dave Grohl mistet grepet?

Foo Fighters høres matlei ut på ny singel.

HITMAKERE?: Dave Groohl og Foo Fighters får det ikke helt til på første smakebit fra den kommende plata. Foto: Sony Music
HITMAKERE?: Dave Groohl og Foo Fighters får det ikke helt til på første smakebit fra den kommende plata. Foto: Sony MusicVis mer

LÅT: Foo Fighters har alltid vært et låtband. Bandet har få store kataloghøydepunkt å vise til, kanskje med unntak av debuten og «The Colour and the Shape».

Likevel har Dave Grohl hatt en unik evne til å skyte et par blinkskudd for hver utgivelse. Noe som betyr at snart 20 år ute i Foo-karrieren er mengden hits så stor at bandet på bakgrunn av det, uproblematisk kan lage festaften i 20 nye år.

Godt er det, for første smakebit fra det forestående albumet, tyder på at Grohl ikke har vært like stødig på hånden i denne omgangen.

«Rope» låner drivet og noe av riffingen fra Led Zeppelin's «The Song Remains the Same», dessverre har de fleste andre kvalitetene sistnevnte sang representerer tatt bakdøra.

Det er lite som overrasker her og refrenget har verken den nerven eller det umiddelbare stinget som kjennetegner en Foo Fighters-vinner.

Det smaker formel og rutine, og et Foo Fighters på autopilot blir fort ganske trauste saker. Selv om Nirvana-produsent Butch Wig har gitt «Rope» en ok innpakning.