Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Har de fått med seg hva han har sagt?

Flere reagerer sterkt på at Morrissey får spille på fredspriskonserten.

VEKKER OPPSIKT: Morrissey er kjent for å si det han har på hjertet. Det gjorde han også etter 22. juli-angrepene. Bildet er tatt under en konsert i Chile i fjor. Foto: AP / NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Morrissey er kjent for å si det han har på hjertet. Det gjorde han også etter 22. juli-angrepene. Bildet er tatt under en konsert i Chile i fjor. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Det er rett og slett den underligste bookingen av en artist jeg noensinne har sett på norsk jord, sier sosiolog, skribent og artist Kjetil Rolness til Dagbladet.

 REAGERER:  Forfatter Tore Renberg er selv stor fan av Morrissey og The Smiths, men ble svært overrasket over at artisten var booket til Nobels fredpriskonsert. Foto: Uffe Frandsen
REAGERER: Forfatter Tore Renberg er selv stor fan av Morrissey og The Smiths, men ble svært overrasket over at artisten var booket til Nobels fredpriskonsert. Foto: Uffe Frandsen Vis mer

I går kunne Dagbladet bringe nyheten om at tidligere The Smiths-vokalist Morrissey var blant de siste artistene som ble bekreftet til Nobelkonserten. Rolness er en av mange som reagerer på denne bookingen.

 REAGERER:  Kjetil Rollness mener bookingen av Morrissey er den underligste på norsk jord noensinne.
Foto: Nina Hansen /Dagbladet
REAGERER: Kjetil Rollness mener bookingen av Morrissey er den underligste på norsk jord noensinne. Foto: Nina Hansen /Dagbladet Vis mer

Twitter er mange kritiske til at den 54 år gamle artisten, godt kjent for sine provoserende utsagn, skal spille på fredspriskonserten.


«Håper Morrissey sier noe hårreisende på nobelkonserten», skriver én Twitter-bruker, mens andre beskriver bookingen som «snål» og at det gir «vond smak i munnen».

-Hårreisende uttalelse En av uttalelsene Morrissey har gjort seg spesielt negativt bemerket med var om massakrene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.


- Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald's og «Kentucky Fried Shit» hver dag, sa han bare dager etter terrorangrepene, under en konsert i Polen.

- Jeg tror ingen andre kjendiser, verken norske eller internasjonale, har kommet med en så hårreisende uttalelse om det som skjedde den datoen. Utsagnet er både absurd, smakløst og ufølsomt, sier Rolness og fortsetter:
- Da er det desto verre at Nobel-arrangørene tenker at dette er rett mann for Nobelkonserten. En notorisk fredsforstyrrer er kanskje ikke så lurt på en fredskonsert, og iallefall ikke med denne uttalelsen bak seg. Jeg lurer på om de har fått med seg hva han har sagt?

Han understreker at han var stor fan av Morrissey og The Smiths på 80-tallet, men at artisten har forfalt i hans øyne, spesielt på grunn av hans politiske ytringer.
- Friskt valg Også forfatteren Tore Renberg har lenge vært stor fan av Morrissey, og beskriver han som «den siste grinebiteren».


- Det er det vi elsker og hater ham for. Men jeg holdt på å ramle ut av lenestolen da jeg leste at han var invitert til fredspriskonserten. Det er utrolig at det har gått så langt, sier han til Dagbladet.


Han stiller spørsmålstegn ved om arrangørene vet hva artisten er i stand til, men ønsker likevel Nobelkonserten lykke til med det «friske valget».


Ansvarlig produsent for Nobelkonserten, Odd Arvid Strømstad, sier til Dagbladet at de har en stor forankret redaksjon som jobber sammen om bookingen, og han forsikrer om at det blitt gjort solid research på artistene, både fra norsk og amerikansk side.


- Vi har respekt for at artister vi bookere er kunstnere i kraft av sin musikk - og ikke politikere. Derfor er det også viktig at vi har respekt for at artister kan ha et stort personlig engasjement. Uavhengig av dette har alle artistene blitt enige om en ting - de møtes på scenen med et felles mål og fokus om å hylle fredsprisen og årets vinner, sier han.