Har de ikke bilder av Gordon Brown som slår, lager de det bare

Igjen brukes animerte spillsekvenser som nyheter.

|||Da Tiger Woods-skandalen blåste som verst med konejaging og påfølgende bilkollisjon, var det mange som lurte på hva som egentlig hadde skjedd.

Ingen hadde fanget opptrinnet på video, men det hindret ikke den taiwanske nyhetssiden Apple Action News fra å vise sine lesere hva de mente kunne ha foregått.

De animerte rett og slett episoden, og laget deretter et nyhetsinnslag basert på den «Sims»-aktige filmsnutten.

Brown som slår
Når Storbritannias statsminister Gordon Brown den siste tiden er blitt anklaget for å være voldelig og truende mot sine ansatte, er dette også nå noe som hittil bare er blitt beskrevet med ord.

Brown og hans medhjelpere benekter påstandene, som til en viss grad også er blitt trukket tilbake.

Men det hindrer ikke taiwanske Apple Action News fra å vise seerne sine hva som skjedde. Eller hva som kan ha skjedd, i det minste.

I videoen som du kan se et utdrag fra øverst i saken her, får vi se en data-animert Gordon Brown som er ufin og hardhendt mot sine medarbeidere.

MachinimaDet å lage filmsnutter med spill som verktøy kalles machinima, og blir ofte brukt for å lage kortfilmer. Ifølge Wall Street Journal har imidlertid Apple Action News siden før jul allerede rukket å lage over tusen nyhetsinnslag som er blitt illustrert med spillfigurer.

I tillegg til Tiger Woods- og Gordon Brown-sakene, har Apple Action News fått internasjonal oppmerksomhet for en machinimasak om krangelen mellom Jay Leno og Conan O'Brien.

Chu Wah-hui, som leder eierselskapet Lai's Next Media, sier til Wall Street Journal at de jobber som alle andre medier når de lager sakene:

- Vi gjør dette på akkurat samme måte som de gjøre i printmediene. Det er like nøyaktig eller unøyaktig som et skrevet handlingsreferat. Vi går gjennom samme prosessene.

Uventet kritikk
Gordon Brown-snutten har nok møtt mer hevede øyenbryn enn den har fått kritikk for journalistiske metoder.

Ifølge New York Times er det i stedet måten Gordon Brown ser ut i nyhetsinnslaget som blir mest kommentert.

Han ligner nemlig ikke så mye på seg selv - noe som får dem til å trekke fram menneskefiguren fra «Shrek 2» som et bedre eksempel på en data-animert figur med likhetstrekk til Brown.

BEDRE LIKHET: Politiske kommentatorer i England mener at dette kan være en bedre match. Foto: DREAMWORKS / REUTERS / SCANPIX
BEDRE LIKHET: Politiske kommentatorer i England mener at dette kan være en bedre match. Foto: DREAMWORKS / REUTERS / SCANPIX Vis mer