ALLEREDE KLAR MED NYTT SPILL? Tidligere sjefer for «Modern Warfare»-studioet Infinity Ward, Jason West og Vince Zampella, jobber med nye spillprosjekter i det nystartede Respawn Entertainment. Men er de alt klare til å fortelle verden hva de holder på med? Foto: AP Photo/Activision
ALLEREDE KLAR MED NYTT SPILL? Tidligere sjefer for «Modern Warfare»-studioet Infinity Ward, Jason West og Vince Zampella, jobber med nye spillprosjekter i det nystartede Respawn Entertainment. Men er de alt klare til å fortelle verden hva de holder på med? Foto: AP Photo/ActivisionVis mer

Har de noe på gang etter «Modern Warfare 2» allerede?

Store nyheter kan slippes neste uke.

|||Bruddet med utgiver Activision denne vinteren førte til dannelsen av det nye spillstudioet, Respawn Entertainment.

Bak står Jason West og Vince Zampella, som har vært sentrale bak suksessen med «Call of Duty»-spillene. Det er Facebook-gruppen, som hevder å være duoens offisielle, som nylig har startet med fristingen av at noe stort er i gjære.

- Stor annonsering på E3 i neste uke. Følg med, står det enkelt og greit.

For tidlig? Det er foreløpig helt i det blå om Facebook-profilen faktisk tilhører og blir oppdatert av West og Zampella. Om nyhetsvarslingen skulle vise seg å være ekte, kommer den i så fall overraskende - spesielt om dette skulle vise seg å være en konkret spillannonsering.

Det er bare i underkant av to måneder siden de to sendte ut pressemeldingen som avslørte deres Respawn og et samarbeid med Electronic Arts, og tre måneder siden West og Zampella fikk sparken fra Activision og Infinty Ward.

Etter annonseringen av Respawn Entertainment og samarbeidet med EA, sa West og Zampella i flere intervjuer at de ville bruke tiden de trengte, forme et studio og jobbe med idéer etter det.

De små grå har tydeligvis blitt godt stimulert på disse ukene, godt hjulpet av det faktum at flere tidligere Infinity Ward-ansatte har slått seg sammen med sine tidligere sjefer.

Kruttrøyk over E3? Gjennom hele våren har det tikket inn meldinger om at sentrale skikkelser fra teamet som utviklet storselgeren fra i fjor høst har avsluttet samarbeidet med Activision og i stedet startet hos Respawn. En av dem som foreløpig jobber i Infinity Ward, Dan Americh, valgte i slutten av april å kommentere situasjonen slik:

- Det er ikke over ennå. Flere folk vil sannsynligvis gå for å se etter nye muligheter. Noen vil kanskje få jobb hos Respawn - andre ikke, skrev han på en Facebook-diskusjonsgruppe.

West og Zampella er for tiden i en rettslig tvist med sin tidligere arbeidsgiver, Activision. Begge parter har saksøkt hverandre, dessuten har en stor gruppe tidligere og nåværende ansatte i Infinity Ward saksøkt Activision grunnet manglende bonusutbetalinger etter storsuksessen med skytespillet «Call of Duty: Modern Warfare 2».

West og Zampella kjemper om E3-overskrifter med sin tidligere arbeidsgiver Activision som vil vise frem det neste «Call of Duty»-spillet, med undertittelen
«Black Ops». Dette spillet utvikles av Treyarch - et studio som har alternert med Infinity Ward om å gi ut årlige «Call of Duty»-spill.

Se også: Trailer fra «Call of Duty: Black Ops».

I tillegg til «Call of Duty: Black Ops», har Activision varslet flere spill som låner det populære navnet. Blant annet har Sledgehammer Games fått i oppdrag å lage det som Activisions Thomas Tippi i midten av april beskrev som et mer tilgjengelig «Call of Duty»-spill.