DEBATT

Arbeidstilsynet, NHO, Virke og LO gjør felles front:

Har dere alt på det rene på jobb?

Ulovlig lav lønn og ulovlig lange arbeidsdager er virkeligheten for altfor mange renholdere i Norge, advarer Arbeidstilsynet, NHO, Virke og LO.

ENKEL SJEKK: Ved hjelp av enkle grep overholder man reglene og bidrar til å opprettholde en seriøs renholdsbransje, påpeker Trude Vollheim Webb, direktør Arbeidstilsynet, en av artikkelforfatterne. Foto: Nina Hansen
ENKEL SJEKK: Ved hjelp av enkle grep overholder man reglene og bidrar til å opprettholde en seriøs renholdsbransje, påpeker Trude Vollheim Webb, direktør Arbeidstilsynet, en av artikkelforfatterne. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vet du hvilke lønns- og arbeidsvilkår de som gjør rent på din arbeidsplass har, og at dere som innkjøpere har et ansvar for å sjekke dette?

Alle virksomheter som kjøper renholdstjenester skal kontrollere at renholderne har lovlige lønns- og arbeidsvilkår. Under halvparten gjør dette. Enda færre er klar over at det er straffbart å ikke gjøre det. Det viser en undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag fra Treparts bransjeprogram renhold.

Mange useriøse

Deler av renholdsbransjen er preget av useriøse virksomheter, som vinner oppdrag ved å tilby billig renhold. Ulovlig billig renhold. Innkjøperne tror gjerne de har gjort en god avtale, men noen betaler en høy pris for at innkjøperne skal få en lav pris. Taperne er den enkelte renholder og det norske arbeidslivet.

De fleste bedriftene i renholdsbransjen driver seriøst, og tilbyr sine ansatte lovlige, trygge og anstendige arbeidsforhold.

Men når de skal ut og konkurrere om nye oppdrag, er det vanskelig å vinne over konkurrenter som driver med skittent spill. Noen er rett og slett kriminelle aktører som utnytter sine arbeidstakere på det groveste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer