Har dette nettleksikonet livets rett?

Omstart for Store norske leksikon.

NY UTGAVE: Store norske leksikon ble lagt ned, men har fått nytt liv med privat støtte. Kan norske akademikere og fageksperter lage et bedre oppslagsverk enn de frivillige bak Wikipedia?
NY UTGAVE: Store norske leksikon ble lagt ned, men har fått nytt liv med privat støtte. Kan norske akademikere og fageksperter lage et bedre oppslagsverk enn de frivillige bak Wikipedia? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble Store norske leksikon omstartet. Friske penger fra Fritt Ord og Sparebankstiftelsen Dnb Nor har gitt det fallerte nettleksikonet en ny mulighet til å vise sin legitimitet, i konkurranse med brukerskapte Wikipedia.

STORE NORSKES vei inn i nettalderen har vært brolagt med dårlige strategiske og forretningsmessige veivalg, en grunnleggende mangel på nettsentrisk tenkning og en sviktende forståelse av kravene brukerne stiller til et digitalt oppslagsverk.

På vei fra stasbokhylla i de tusen hjem til den kaotiske verdensveven gikk den gamle leksikongiganten ut på dato, både innholdsmessig og konseptuelt.

Da jeg sammenliknet 2009-utgaven av nettleksikonet med brukerskapte Wikipeda, var det ikke mye som gikk i førstenevntes favør.

Siden ble det bare verre.

Etter et mislykket forsøk å redde den skrantende økonomien gjennom reklamefinansiering - den kanskje dårligste ideen blant mange - kastet eieren Kunnskapsforlaget kortene. Der kunne historien sluttet, for kulturminister Anniken Huitfeldt sa et klart og tydelig nei til en statlig redningsaksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer