Har disse gutta skrevet årets låt?

Stargate-gutta og Espen Lind Grammy-nominert med Beyoncé-hit.

(Dagbladet.no): Nominasjonene til årets Grammy-pris ble i dag lagt fram.

Blant nomineringene er Beyoncé Knowles’ «Irreplaceable» i kategorien record of the year.

Den er produsert av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i norske Stargate, og skrevet av Espen Lind og Amund Bjørklund.

De fire nordmennene kan dermed få ærene av å vinne en av musikkverdenes mest prestisjetunge kåringer.

I anmeldelsen av plata B’Day skrev Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten følgende om låta: «Den mye omtalte Stargate-/Lind-/Bjørklund-låta ’Irreplaceable’ er albumets mest popete låt, men er også nydelig i all sin gitarenkelthet».

I desember i fjor gikk låta til topps på Billboard 100-lista.

Stargate-gutta har tidligere sagt følgende om låta til Dagbladet:

– Når man jobber litt annerledes enn vanlig, kan magi oppstå. Og det skjedde her. Espen Lind og Amund Bjørklund sendte oss en del gitarspor de hadde komponert, der Espen spilte gitar. Vi kicket på ett av dem, bygget det ut til en full låt og la på stadig flere instrumenter. Da instrumentalen var ferdig, spilte vi den for Ne-Yo. Han skrev tekst til låta og sang inn en demo, sier Mikkel og Tor Erik.

GRAMMY-NOMINERT: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i norske Stargate har produsert Beyoncé-hiten «Irreplaceable». Nå er den Grammy-nominert. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
GRAMMY-NOMINERT: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i norske Stargate har produsert Beyoncé-hiten «Irreplaceable». Nå er den Grammy-nominert. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Men den endte aldri hos Ne-Yo.

– Låta passet tekstmessig bedre til en kvinnelig artist. Vårt management spilte låta for Beyoncé, som arrangerte og spilte inn sin vokal. Hun ba oss om å lage nye trommer, noe vi gjorde før låta ble mikset ferdig.

Beyoncé endret noe på teksten og lagde sitt eget vokalarrangement, før den til slutt altså ble gitt ut både som singel på hennes nyeste album.

Har disse gutta skrevet årets låt?
NOMINERT: Beyoncé Knowles.
NOMINERT: Espen Lind.