Har disse gutta skrevet årets låt?

Stargate kan stikke av med tre Grammy-priser.

(Dagbladet.no): Nominasjonene til årets Grammy-pris ble lagt fram i går, og nå er det klart at den norske produsent-duoen Stargate har hatt en finger med i spillet på hele fem nominasjoner.

Beyoncé Knowles’ «Irreplaceable» er nomimert i kategorien «record of the year». Den er produsert av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i norske Stargate, og skrevet av Espen Lind og Amund Bjørklund.

De fire nordmennene kan dermed få ærene av å vinne en av musikkverdenes mest prestisjetunge kåringer.

I anmeldelsen av plata «B’Day» skrev Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten følgende om låta: «Den mye omtalte Stargate-/Lind-/Bjørklund-låta ’Irreplaceable’ er albumets mest popete låt, men er også nydelig i all sin gitarenkelthet». I desember i fjor gikk låta til topps på Billboard 100-lista.

Beyoncé er også nominert for Shakira-samarbeidet «Beautiful Liar», som også er nominert til Grammy i kategorien «beste popvokalsamarbeid». Låte ble opprinnelig forkastet til Beyoncés «B\'Day», men gjenoppsto i ny drakt til albumets spesialutgave.

Men det er ikke alt.

Rihannas «Good Girl Gone Bad» er et av årets mestselgende album, og Stargate er nominert til Grammy i kategorien «beste danselåt» for «Don\'t Stop the Music». Låta sampler Michael Jacksons «Wanna be startin\' something».

De er også nominert i kategorien «Beste r&b-låt» for «Hate that I love you», fra samme album.

GRAMMY-NOMINERT: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i norske Stargate har produsert Beyoncé-hiten «Irreplaceable». Nå er den Grammy-nominert. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
GRAMMY-NOMINERT: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i norske Stargate har produsert Beyoncé-hiten «Irreplaceable». Nå er den Grammy-nominert. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Låta, som er en duett mellom Rihanna og r&b-stjerneskuddet Ne-Yo er i tilegg nominert i kategorien «beste r&b-duett».

Puh!

Ne-Yo er for øvrig også nominert til Grammy for den Stargate-produserte låta «Because of You» i kategorien «beste r&b-opptreden».

Grammy-utdelingen kommer til å gå av stabelen 10. februar 2008. Med hele tre nominasjoner og to tilleggsnominasjoner under beltet, er det med andre ord ikke usannsynlig at Stargate kommer til å stikke av med en pris.

I tillegg til Stargate er den norske lydteknikeren Arne Akselberg nominert i klassen for klassisk musikk.

Har disse gutta skrevet årets låt?
NOMINERT: Espen Lind.
NOMINERT: Beyoncé Knowles.