- Har diverse spesialutstyr tilgjengelig

Brann og redningsetaten er klare for «Fifty Shades of Grey»-feberen.

(Dagbladet): Brannvesenet i Storbritannia frykter tydeligvis det verste.

I forbindelse med filmatiseringen av forfatter E.L. James' erotiske bestselger «Fifty Shades of Grey», som har premiere denne helga, øker brannvesenet i London sin beredskap.

De frykter nemlig å måtte rykke ut til drøssevis av fortvilte engelskmenn som ikke kommer seg løs fra håndjern eller annet sexleketøy, skriver BBC.

- Vi er klare Vakthavende brannsjef i Oslo brann- og redningsetat, Ståle Lindhardt, tror ikke «Fifty Shades of Grey» vil gå nevneverdig utover deres beredskap.

- Den tanken har jeg ikke vært inne på engang. Vi kommer nok ikke til å innføre noen tiltak, sier han.

Sjansen for at slike «ulykker» inntreffer i Oslo er mindre sannsynlig, da miljøet er mindre her enn i London, mener Lindhart. Han forteller at de vanligvis rykker ut til slike situasjoner et par-tre ganger i året.

Det kan likevel se ut som om det norske brannvesenet likevel er klare for å bistå nordmenn i kinkige situasjoner.


På sin Twitter-konto har de lagt ut følgende beskjed:

«Angående premiere på Fifty Shades of Grey. London Fire Brigade er klare. Vi er også klare. Har diverse spesialutstyr tilgjengelig».

«Fifty Shades of Grey» har premiere på norske kinoer i kveld. Kvinnegruppa Ottar varslet tidligere denne uka at de kom til å demonstrere utenfor flere kinoer i kveld - ved Colosseum kino i Oslo var rundt 40 mennesker tilstede for å vise sin motstand.

Dagbladets anmelder ga filmen terningkast tre.

- Bruk sunn fornuft Ifølge BBC har det forekommet 393 hendelser der engelskmenn har måttet få hjelp siden april i 2013. 

Brannetaten mistenker nå at antallet vil stige.

- Filmen synes å ha en effekt blant befolkningen, spesielt på bruk av sexleketøy. Man må huske å bruke sunn fornuft. Skulle det oppstå en nødsituasjon, ringer man 999 (engelsk nødnummer, journ.anm), sier Dave Brown ved London-brigaden til BBC.

Brown nevner flere skrekkeksempler der brannvesenet har måttet bistå forlegne engelskmenn i pinlige situasjoner.

Blant annet skal de ha blitt oppringt av en kvinne som ikke ante hvordan hun skulle få ektemannen ut av et kyskhetsbelte.

I november fikk de også melding om en mann som trengte hjelp med å få løs to stålringer fra kjønnsorganet sitt. Mannen hadde da gått i tre dager uten å få dem av, og en lege måtte bistå for å løse problemet.

- Vi råder alle til å unngå å havne i slike situasjoner i utgangspunktet, sier Brown.