Christian Ringnes

Har drømt om gondolbane i ti år. Nå tar kommunen grep

Oslo kommune er i gang med ny gondol-utredning.

- EN GLADNYHET: Christian Ringnes har et stort hjerte for Ekeberg. Han eier Ekebergrestauranten og står bak skulpturparken på Ekeberg. –En gladnyhet, sier han og håper på fart i planene om en gondolbane fra Bjørvika i bakgrunnen til Ekebergskrenten over restauranten han er fotografert på. Foto: Jacques Hvistendahl
- EN GLADNYHET: Christian Ringnes har et stort hjerte for Ekeberg. Han eier Ekebergrestauranten og står bak skulpturparken på Ekeberg. –En gladnyhet, sier han og håper på fart i planene om en gondolbane fra Bjørvika i bakgrunnen til Ekebergskrenten over restauranten han er fotografert på. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune har bestilt et oppstartsnotat for å utrede mulighetene for en gondolbane mellom Bjørvika og Ekebergåsen i Oslo.

Endelig ser det ut til å skje noe i planene som skal kunne gi Oslo en gondolbane mellom Munchmuseet og Ekeberg skulpturpark - åtte år etter at investor Christian Ringnes hentet inn anbud og startet planene.

150-200 millioner kroner

Dette er en gladsak. Jeg er kjempepositiv og har stor tro på dette. En gondolbane vil være en berikelse for Oslo, sier eiendomsinvestor Christian Ringnes.

Victoria Eiendom har allerede hentet til tilbud på å bygge en gondolbane.

- Jeg har et tilbud, det er riktig nok åtte år gammelt. Det viser at gondolbane med to stasjoner, master, grunnarbeid og alt som skal til, vil koste 150-200 millioner kroner, sier Ringnes.

Den største utfordringen er å finne plass for basestasjon - et startpunkt - for gondolen i Bjørvika, ved det nye Munchmuseet, Lambda, som skal stå klart om to år.

Ny framdriftsplan

- Vi har et ønske om å få etablert en gondolbane mellom Bjørvika og Ekebergskrenten. Derfor har byrådet besluttet å fortsette arbeidet med å kartlegge og utrede om det er mulig å få til, forteller byråd for byutvikling i Oslo kommune, Hanna E. Marcussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer