Har du amerikansk Netflix? Nå kan du bli kastet ut

Eksperimenterer med metoder for å blokkere brukere.

POPULÆRT: Streaming av TV-innhold er blitt populært, men Netflix klarer ikke å holde skottene tette mellom de landspesifikke utgavene av tjenesten. Det er stor forskjell på Netflix-tilbudet i Norge og for eksempel USA. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: Streaming av TV-innhold er blitt populært, men Netflix klarer ikke å holde skottene tette mellom de landspesifikke utgavene av tjenesten. Det er stor forskjell på Netflix-tilbudet i Norge og for eksempel USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om Netflix på kort tid erobret norske skjermer, er deres tilbud av film og tv-serier langt skrinnere i Norge enn i mange andre land.

Til filmstudioenes ergrelse har mange imidlertid funnet ut at det er enkelt å få tilgang til mer innhold ved å installere såkalte virtuelle private nettverk (VPN) som narrer serverne til å tro at du kontakter streamingtjenesten fra USA.

Nå kan det se ut som om Netflix begynt å slå ned på praksisen.

Ny utvikling Brukere av Netflix' Android-app skriver på Reddit at appen har begynt å dobbeltsjekke hvor du kommer fra, og de ikke lenger har tilgang på innhold som ikke er lisensiert for territoriet der de befinner seg.

I tillegg melder flere VPN-tilbydere at deres brukere i stadig større grad blir stanset av Netflix, skriver Torrentfreak.

- Dette er en en helt ny utvikling. For et par uker siden mottok vi de første tilbakemeldingene fra en håndfull klienter om at Netflix blokkerte dem på grunn av VPN- eller proxybruk. Det er første gang vi har hørt om at Netflix viser den type feilmelding til en VPN-bruker, sier Ben Van der Pelt, en talsmann for VPN-tjenesten Torguard, til nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.