Har du dette gjemt - er du 12 millioner rikere

Men da må det være strøkent.

EN GULLGRUVE:  Det aller første Supermann-bladet kan være verd over 12 millioner. Det er bare å sjekke i gamle skuffer - eller i veggen, kanskje. Foto: AP/Metropolis Collectibles/NTB Scanpix
EN GULLGRUVE: Det aller første Supermann-bladet kan være verd over 12 millioner. Det er bare å sjekke i gamle skuffer - eller i veggen, kanskje. Foto: AP/Metropolis Collectibles/NTB ScanpixVis mer

35-åringen som kjøpet et falleferdig hus i Minnesota, ante ikke hvilken skatt han fikk med på kjøpet.

Skjult i den ene veggen lå en førsteutgave av Superman.

Tegneserieheftet Action Comics Number 1, der superhelten for første gang gjorde sin entre, var åpenbart brukt som isolasjonsmateriale i det gamle huset i Elbow Lake, rundt 250 kilometer nordvest for Minneapolis.

Verdt 875 000 kroner David Gonzalez ble nysgjerrig og undersøkte om det gamle heftet, der Superman løfter en bil på førstesiden, kunne være verdt noe. Det er det absolutt.

Tegneserieeksperter anslår heftet til å være verdt minst 150 000 dollar, eller rundt 875 000 kroner.

Firebarnsfaren har nå lagt det ut for salg på Comic Connect, en auksjonsside for gamle tegneseriehefter. Etter fire dager er budene kommet opp i 800.000 kroner, og auksjonen pågår fram til 11. juni.

Fra 10 cent til 12 milloner kroner Gómez betalte bare 59.000 kroner for det falleferdige huset fra 1938, men vil dermed sitte igjen med rikelig til å pusse det opp for.

Comic Connect understreker at tegneserien han fant virkelig er skatt og anslår at det bare fins rundt 100 gjenværende kopier igjen av heftet som opprinnelig ble trykket i et opplag på 200 000.

En nærmest feilfri utgave av heftet, som i sin hadde en prislapp på 10 cent, ble for en tid tilbake solgt for hele 12,6 millioner kroner. (©NTB)

TO CENT:  Det allere første Supermann-bladet fra 1938 kostet bare 10 cent. Foto: AP/Metropolis Collectibles/NTB Scanpix
TO CENT: Det allere første Supermann-bladet fra 1938 kostet bare 10 cent. Foto: AP/Metropolis Collectibles/NTB Scanpix Vis mer