TWITTERESSERT: Tom Egeland med sin Ipad i skrivestuen hjemme på Nordstrand. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TWITTERESSERT: Tom Egeland med sin Ipad i skrivestuen hjemme på Nordstrand. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Har du fått med deg #dagbladetkrim?

Nå vil vi lese dine 140-tegnsgrøssere.

(Dagbladet:) I forrige uke utfordret vi kjente, norske krimforfattere til å delta i Twitter-stafetten #dagbladetkrim. «Twitteraturen» lot ikke vente på seg. Nå vil vi at du skal skrive tvitringene som får nakkehåret vårt til å reise seg her i redaksjonen.

Et lite utvalg Mørk vinter, ingen andre på kaien da hun gjenkjenner ham. Hun glemmer aldri, dytter hardt. Plask, rop. Ser ham drukne.

Avdøde var begravet og alle var enige om hun hadde omkommet i en ulykke. Likevel var det en enkelt liten ting som plaget meg..

Planen var perfekt: Min rival skulle dø i skumringen. Dessverre var hans plan enda mer perfekt: Han drepte meg i gryningen.

Jørgen Brekke: Dolk selges. Bare brukt en gang. Uegnet til partering. Ferdig vasket og rengjort. Snarlig overtagelse.

Twitter-debut Knut Faldbakken skrev sin første tweet noensinne for Dagbladets skyld. Den har vi publisert uten navn, men nå skal mysteriet oppklares:

Han våknet. På gulvet. Raneren måtte ha gått. Han hadde en sjanse! Så han fikk øye på støvlebeslagene tett ved sitt høyre øye.

Denne publiserte vi også, fra Sigbjørn Mostue:
Ektemannen lå over bordet. Blodet på duken liknet sølt rødvin. «Styggere enn du hadde ventet deg?» Stemmen fra stua fikk henne til å rygge.

Og så, fra Jan Mehlum:
Da hun åpnet døra stoppet alt. Hullet i pistolen som pekte mot meg var svartere enn vinternatta, øynene hennes grønne, håret rødt, stemmen raspende.

Serie-forfattere Forfatterne Jørn Lier Horst og Thomas Enger klarte ikke å slutte da de først var i gang, og skrev begge flere krimtvitringer:

Skuddet ringte fremdeles i ørene hennes da hun falt. Hun ante ikke hvor vakkert det kunne være i mørket. Men hun aner det nå.

Jeg fant ut i dag at jeg er død. Så mye mer virkelig med en gang. Min egen dødsannonse. Så var det ikke bare en vond drøm.

Under siste forestilling sørget fakiren for at den forhatte sirkusdirektøren fikk oppleve den absolutt største, mulig tysnad.

Svigermoren var kjent for sin skarpe tunge. Til sist var det kniven hans som var skarpest. -twitteratur

Krim-twitteratur: Saken hadde allerede bleknet i publikums bevissthet. Verden var ond og full av førstesidestoff

Krim fra folket Men det er ikke bare forfatterne som har kastet seg på twitterkrimbølgen. Noen har brukt sjangeren til å kommentere dagsaktuelle hendelser:

"HVORDAN i @&¥£>#^%*kunne VG vite at det var slutt mellom Tone og Aksel?!"

- Hest i kjøttbollene, snøftet slakteren. - De skulle visst hva som var i pølsene.

... og andre til å drive mediekritikk:
 
- Hvor faen er det blitt av puppebildet vi skal ha på forsiden? brølte vaktsjef. På fotodesken var det spor av flått.

Hull i halsen Andre igjen har skrevet real twitterkrim.

Kniven var så skarp at jeg måtte kjenne etter at det virkelig var sant at jeg hadde hull i halsen.

"No, no, sir. I haven't stolen your Ibsen book" - Au pair, du lyver!

Kjøttet gav deilig motstand mot kniven, som han stakk helt inn. Han gledet seg til å smake på appelsinen

Slikt vil vi ha mer av. Skriv din #dagbladetkrim i dag, og få retweet, heder og ære fra kulturavisa.