Har du fortsatt disse, kan du sitte på en gullgruve

Så mye er Pokémon-kortene dine verdt i dag.

HUSKER DU DISSE?: Pokémon-kort var en stor suksess på starten av 2000-tallet i Norge. Om du har dine liggende fortsatt, kan du tjene gode penger. Foto: AP Photo/Charles Krupa, NTB Scanpix
HUSKER DU DISSE?: Pokémon-kort var en stor suksess på starten av 2000-tallet i Norge. Om du har dine liggende fortsatt, kan du tjene gode penger. Foto: AP Photo/Charles Krupa, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Var du ung eller hadde små barn på midten av 1990-tallet er du trolig godt kjent med det japanske fenomenet Pokémon.

De rare små vesenene ble en sensasjon, og det har siden blitt til både temapark og filmer. I 1996 ble de første spillene til Gameboy utgitt i Japan. Med dette fulgte Pokémon-kort.

Disse ble egentlig laget til et spill, der to spillere kunne konkurrere mot hverandre med kortene sine. De ble i stedet folkekjære samleobjekter.

Det er slik med samleobjekter at noe alltid er verdt mer enn noe annet. Ifølge amerikanske Mashable kan du sitte på en gullgruve om du har spart Pokémon-kortene dine.

Kan tjene tusenvis Det er de eldste kortene som kan generere mest gevinst. Det amerikanske firmaet PSA, eller Professional Sports Authenticator, arbeider med å gi samlekort karakterer basert på hvilken stand de er i.

Får kortet en tier er det perfekt, mens en ener betyr at det er uleselig og klar for å kastes i peisen. Dette systemet ligger til grunn når man skal sette en pris på kortene.

Det dyreste kortet som ligger på Ebay for øyeblikket har en prislapp på hele 890 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer