Har du gjenkjent denne japaneren på joggetur i Slottsparken?

Han er en litterær superstjerne.

ANONYM VERDENSSTJERNE: Haruki Murakami solgte ut Litteraturhuset på 12 minutter. Men få har visst om at den japanske forfatteren har vært på ferie i Norge i tre uker.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ANONYM VERDENSSTJERNE: Haruki Murakami solgte ut Litteraturhuset på 12 minutter. Men få har visst om at den japanske forfatteren har vært på ferie i Norge i tre uker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Morgenfugler i Oslo har den siste tre ukene kunnet se en japaner jogge daglig omkring i Slottsparken. Hver dag, uten at et menneske har kjent ham igjen.

Dette til tross for at han er en verdensstjerne, oversatt til mer enn 30 språk.

Neste helg arrangerer Litteraturhuset en egen, fire dagers Murakami-festival. Hans opptreden på der Litteraturhuset 23. august ble utsolgt i en fart som vanligvis kjennetegner besøk fra folk som Metallica og Rolling Stones. Flere tusen mennesker sto i kø. De 720 billettene ble utsolgt på 12 minutter.

Fint på Hundorp I sommer har Murakami og kona lagt en fire ukers ferie til Oslo. Litt dyrt, ellers et godt sted å være, mener den populære forfatteren. Derfra har han har gjort utflukter til Dovre og Vestlandet, og overalt har han fått være i fred for ivrige fans.

— Når jeg ikke skriver, føler jeg meg som et alminnelig menneske. Jeg er overrasket over den voldsomme interessen, men kan ikke forklare den. Jeg er rett og slett en vanlig fyr som liker å fortelle gode historier, sier Murakami, en beskjeden kar i grå hettegenser, avkuttede dongerishorts og joggesko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer