Har du glemt hvordan en god countrysang skal låte?

Countrystjerner hyller «den andre Hank».

HYLLEST: Jamey Johnson har fått med seg «en haug» med countrystjerner for å hylle låtskriveren (og artisten) Hank Cochran, som døde i 2010. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix
HYLLEST: Jamey Johnson har fått med seg «en haug» med countrystjerner for å hylle låtskriveren (og artisten) Hank Cochran, som døde i 2010. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Willie Nelson blir ansett for å være en av countrymusikkens store låtskrivere. Sjøl ser han opp til Hank Cochran (1936-2010). Merle Haggard sier Cochran ønsket å være «the Hemingway of country music», og tror han fikk det til. 

Nå har countrymusikkens nye outlaw, Jamey Johnson (37) satt seg fore å gi Cochran den statusen han fortjener — og forhåpentligvis også et nytt publikum.  

Hank Williams Med hjelp fra en rekke av countrymusikkens største stjerner har han spilt inn 16 låter signert «den andre Hank», aleine eller i samarbeid med andre (for ordens skyld: Den «første» er Hank Williams).

Willie og Merle er bare to av 14 gjestevokalister — i tillegg til Jamey.  

I skyggen Sjøl kommer han litt i skyggen på sin egen plate. Han har «gitt seg sjøl» ett solonummer, men bidrar på flere — mange av dem duetter. Og — han har for lengst bevist hva han står for på tre tidligere soloalbum.

I stedet gir han rom for mange andre som også ønsket å være med på dette prosjektet.   Sang for ham Jamey besøkte Cochran mye på sykehuset da han ble rammet av kreft i 2008. Det står en rørende historie fra kvelden før han døde i albumets liner notes: Johnson og noen andre satt rundt senga og sang. Cochran hadde mistet taleevnen, men nynnet til sangene sine. Seks timer seinere sovnet han inn, 74 år gammel.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer