GIKK AV SCENEN: Pete Townshend syntes lyden var for høy da bandet The Who spilte i Florida i går, og valgte å forlate scenen. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Fred Chartrand / NTB Scanpix
GIKK AV SCENEN: Pete Townshend syntes lyden var for høy da bandet The Who spilte i Florida i går, og valgte å forlate scenen. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Fred Chartrand / NTB ScanpixVis mer

Har du hørt om rockegitaristen som forlot scenen fordi lyden var for høy?

The Who-gitarist Pete Townshend gjorde nettopp dét.

(Dagbladet): Gitaristen i det engelske rockebandet The Who, Pete Townshend, har blitt 67 år og sliter med stadig mer nedsatt hørsel.

Nettopp det ble utslagsgivende da Townshend valgte å forlate scenen under bandets konsert i Florida torsdag kveld.

Da bandet spilte «You Better You Bet», gikk gitaristen av scenen uten å varsle bandkollegene i forkant, skriver Rolling Stone.

Avsluttet uten gitaristen Før han gikk, skal han ha vært misfornøyd med lyden, og ropt at det var for høyt, skriver musikkmagasinet.

Etter at han forlot scenen, dukket han heller aldri opp igjen.

Dermed måtte de resterende bandmedlemmene spille siste låt, den svært kjente «Baba O'Riley», uten gitaristen.

Broren bekrefter Simon Townshend, broren til The Who-gitaristen, forklarte at nettopp for høy musikk var årsaken til at han forlot scenen:

«Pete gikk av scenen i kveld fordi det var for høyt. Det var en bra konsert, men hadde noen tekniske problemer», skriver han på Twitter.

Townshend har ifølge Rolling Stone kjempet mot hørselsproblemene de siste to tiårene.

Turnéstart Konserten i Florida i går markerte starten på The Whos første turné på fire år.

Bandet regnes å ha vært blant de desidert største i sin sjanger på 1960-tallet, og er kjent for låter som «I Can't Explain» og «My Generation».

For yngre generasjoner er bandet kanskje best kjent for låtene de har levert til det amerikanske TV-programmet CSI. «Who Are You», «Baba O'Riley» og «Won't Get Fooled Again» blir alle brukt som kjenningslåter i den populære krimserien.

I august var The Who blant de mange britiske musikkaktørene som hedret hjemlandet sitt ved å opptre under OL-avslutningsseremonien.

Bandet har gjestet Norge tre ganger - sist i 2007, da de spilte på Quart-festivalen i Kristiansand.

POPULÆRT BAND: The Who har holdt det gående i 50 år. Her er vokalist Roger Daltrey og gitarist Pete Townshend. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB Scanpix
POPULÆRT BAND: The Who har holdt det gående i 50 år. Her er vokalist Roger Daltrey og gitarist Pete Townshend. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB Scanpix Vis mer