Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har du kastet deg på #CondomChallenge?

Ny trend sprer seg. - Vi ønsker ikke at noen skal kveles av kondomer.

(Dagbladet): De siste dagene har en ny trend spredt seg i sosiale medier.

Som en slags oppfølger på den populære #IceBucketChallenge, dog minus veldedighetsperspektivet, er #CondomChallenge trenden som har risset seg fast i sosiale medier den siste tida.

Utfordringen går ut på å la noen slippe et vannfylt, uknytt kondom på ens hode, slik at den blir sittende fast på hodet den lander på.

Flere hundre har kastet seg på, men Kondomeriet og RFSU er skeptiske.

Kan være skadelig På Instagram ligger det sju og et halvt tusen innlegg ute under emneknaggen #CondomChallenge. Andre publiserer videoer av utfordringen på Facebook og Twitter.

Det kan virke som harmløs morro, men kan fort få skumle konsekvensr. Dersom kondomet blir sittende fast foran nesa og munnen, kan kveling bli en konsekvens.

- Vi anbefaler folk å bruke kondomer til det de er ment for. Det er jo selvfølgelig hver enkelts ansvar, men vi ønsker ikke at noen skal kveles av kondomer, forteller pressetalskvinne i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.

Hun understreker derimot at de ikke vet nok om utfordringen til å ta ordentlig stilling til det, annet enn at de vil understreke at dette ikke er kondomers mente bruksområde.

- Vet ikke nok om det RFSU er produsent av kondomer og sexrelaterte hjelpemidler. Til Dagbladet forteller selskapets country manager, Arild Salomon, at de internt vurderer hvordan de skulle stille seg til utfordringen.

- Vi har ikke tatt stilling til det ennå, rett og slett fordi vi ikke vet nok om det kan være en reel fare ved dette, forklarer han.

Salomon husker at det for et par år siden oppstod en liknende trend, hvor folk dro kondomer gjennom nesa og ut gjennom munnen. Dette vil RFSU fraråde da kondomet kan blokkere pusterøret.

- Vi kan ikke anbefale eller gå mot noe før vi kjenner alle konsekvensene. Det kan virke som at «partytriks» med kondomer er noe som går igjen ofte, men er du i tvil så tre den heller over et annet hode oppfordrer han.

- I alle størrelser Noe denne utfordringen viser, er hvor elastiske kondomer kan være. Ebbestad forklarer at de på Kondomeriet selger kondomer i alle størrelser, men at originalen skal passe de aller fleste.

- Vi selger kondomer i alle størrelser, så det finnes en for alle. Det er derimot ikke så stor forskjell på penisstørrelsene at det er noe problem å bruke en normal en, mener Ebbestad.

Både Ebbestad og Salomon håper trenden, tross mulige farer, setter fokus på kondombruk. Begge forteller at Norge er på klamydiatoppen, noe som kan reduseres ved bevisst bruk av kondom.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling