Har du kontroll på de digitale bildene dine?

Slik sikrer du den fotografiske hukommelsen.

SÅNN ER'E BLITT: Vi tar bilder hele tiden, men er ikke like flinke til å ta vare på dem. Bilder er data, og data blir borte. Ta backup! Foto: AFP / Odd Andersen / NTB Scanpix
SÅNN ER'E BLITT: Vi tar bilder hele tiden, men er ikke like flinke til å ta vare på dem. Bilder er data, og data blir borte. Ta backup! Foto: AFP / Odd Andersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En venn av meg sitter for tida hjemme og ser barndommen passere revy. Han har satt seg fore å skanne inn farens omfattende og nitid organiserte samling lysbilder fra familiens liv på 1960-, -70 og 80-tallet. Der er fortida perfekt bevart — noe som slett ikke er en selvfølge i disse Instagram-tider, da bilder tas og lagres i flyktige digitalmedier.

NYLIG la den legendariske portrett- og reportasjefotografen Steve McCurry — han med det ikoniske portrettet av den afghanske jenta med de strålende, lysegrønne øynene — ut bildene på nett fra den aller, aller siste rullen med Kodachrome fargefilm som er produsert.

Slik lukkes enda et lite kapittel i historien om hvordan digitaliseringen endret fotografiet og fotobransjen. Den gamle giganten Kodak, som introduserte nettopp denne typen film i 1935, gikk konkurs i fjor.

DENNE UKA gikk den norske bildeleverandøren FotoKnudsen samme vei. FotoKnudsen har forsøkt å være med over i den nye tida, ved å tilby alle slags tenkelige og utenkelige fotoprodukter, samt nettbasert lagring av kundenes digitale bilder og album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer