Har du nitti kroner?

NRK vil øke lisensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oppstart og drift av en ny TV-kanal og overgangen til digital-TV gjør at NRK ber om en lisensøkning på 4,6 prosent neste år.

Totalt er det snakk om en økning på 90 kroner dersom NRKs styreformann Hallvard Bakke får det som han vil. Bakke har bedt kulturminister Trond Giske og Stortinget om å vedta økningen.

Med en ventet økning på 15.000 nye lisensbetalere i 2008 vil lisensøkningen bety en økt inntekt på 200 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Totalt vil lisensinntektene beløpe seg til 3,9 milliarder.

Og pengene kommer godt med. NRK har nemlig budsjettert med et driftsunderskudd på 81 millioner kroner i år, penger som blant annet skal gå til oppjustering av NRK2 og å få NRKs nye barnekanal opp å gå. Skjerping på nett og digitalisering av gammelt arkivmateriale som er kostnadsberegnet til 250 millioner kroner, suger også penger ut av NRK-kassa.

Hallvard Bakke understreker at NRK ikke kan fortsette å gå i minus. Han er sikker på at lisensøkningen blir godkjent av stortingspolitikerne.

- Alle politiske partier bortsett fra Frp har uttrykt sterk støtte til NRK, og da regner jeg med at NRK også får de nødvendige midler til å oppfylle ønskene som politikerne har gitt uttrykk for at vi skal oppfylle, sier Bakke til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer