Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har du noen gang sett et verre jernteppe?

Alt gikk galt da Graham Whitby skulle presentere sin geniale idé for å få barn til å sove.

(Dagbladet): Svetten pipler når den britiske trebarnsfaren Graham Whitby forsøker å selge inn sin forretningsidé foran millionærer og tv-kameraer i realityprogrammet «Dragon's Den». Programmet handler om at vanlige mennesker selger inn sin idé til et panel av millionærer, som så bestemmer om de vil investere i utvikling av produktet.

«Pitchen» til hans produkt «Baby Dream Machine» går nemlig ikke helt slik han hadde planlagt på forhånd.

For når Whitby, som tydelig har innøvd presentasjonen sin ord for ord, får jernteppe etter å ha framført de første par setningene, stokker det seg helt.

Greier ikke improvisere Trebarnsfaren greier nemlig ikke å løsrive seg fra sine nøysomme forberedelser, og klarer derfor heller ikke å improvisere forklaringen av sitt eget produkt. Dermed ender han opp med å gjenta begynnelsen av presentasjonen sin igjen og igjen.

Men jernteppet forsvinner ikke, og en stadig mer svett og stresset Whitby utbryter underveis: «Å nei, kjære vene.»

Etter å ha gjentatt seg selv tre ganger, bryter millionærene inn og spør om han heller vil at de skal stille ham spørsmål om produktet, men Whitby er bastant på at han vil forsøke å huske sin innøvde presentasjon.

«Baby Dream Machine» er et produkt som kobles til barnevogner, slik at barnet vil føle at det blir trillet. Whitby koblet den til en vogn før presentasjonen, slik at millionærene kunne få et innblikk i hvordan den fungerer, men greier aldri å komme så langt at han faktisk får forklart ideen med egne ord.

Alt han rekker å legge fram er at han håper de vil investere 150 000 pund og hvordan han og kona kom på ideen, etter at de ble foreldre for første gang.

- Dette er grusomt Etter å ha sett en mer og mer nervøs Whitby gjenta sin første del av presentasjonen flere ganger, hjelper millionærene til ved å begynne med å stille spørsmål.

Men heller ikke det hjelper på jernteppet, og Whitby greier ikke å svare på enkle spørsmål, som hvordan maskinen starter:

«Den starter... Å, nei, dette er grusomt.»

«Dragon's Den» har premiere i kveld klokka 19:30 på BBC Entertainment.

VISTE IDEEN: Graham Whitby fikk koblet til produktet sitt, «Baby Dream Machine», men greide ikke å fortelle noe om det med egne ord. Foto: BBC Entertainment
VISTE IDEEN: Graham Whitby fikk koblet til produktet sitt, «Baby Dream Machine», men greide ikke å fortelle noe om det med egne ord. Foto: BBC Entertainment Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media