Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har du savna denne fyren?

Se første klipp fra nye «Duke Nukem Forever»!

(Dagbladet.no): I 1991 fikk verden stifte bekjentskap med en ny råtass av en spillhelt: Duke Nukem.

PC-spillet, og oppfølgeren «Duke Nukem II» i 1993, var sideskrollende plattformspill som sikret utvikleren Apogee ytterligere suksess.

I 1996 kom spillet «Duke Nukem 3D», der Duke for første gang nedkjempet aliens i førstepersonssynspunkt. Suksessen var et faktum, og allerede året etter ble arbeidet med en oppfølger påbegynt.

Arbeidet med spillet, som ironisk nok skulle bli hetende «Duke Nukem Forever», skulle aldri bli ferdigstilt - spillets utvikling har vært en lang og konfliktfull historie.

Det var lov å holde utkikk etter flyvende griser da utviklerne 3D Realms i går overraskende annonserte at de ville slippe en teaservideo fra spillet i dag.

Det var et løfte de faktsisk klarte å holde, og resultatet kan du se i videovinduet øverst i saken.

Nærmere ti år forsinket ser det altså ut som om «Duke Nukem Forever» nå ikke er så langt unna. 3D Realms har ikke sagt noe om når vi kan forvente oss spillet, men de har tidligere uttalt at de ikke vil gå ut med mer info før spillet var «måneder unna».

Det eneste de i første omgang nå lover oss, er en ordentlig trailer om ikke så altfor lenge. Sist det ble sluppet en trailer fra spillet var i 2001 - la oss håpe det går bedre denne gangen.

Så er spørsmålet også om Duke Nukem klarer å gjøre rent bort i det som er blitt et nytt årtusen, med stadig hardere konkurranse fra dyktige konkurrenter i andre skytespill ...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media