Har du savnet dette fjeset?

Gunvor Hals er tilbake som «hallodame» etter syv års fravær fra tv-ruta.

GJØR SKJERM-DA CAPO: NRK-profilen Gunvor Hals er igjen tilbake på NRK-skjermen som «hallodame» for første gang siden 2003 etter blant annet å ha jobbet med folkemusikk og klassisk musikk på P2. Foto: Lars Eivind Bones
GJØR SKJERM-DA CAPO: NRK-profilen Gunvor Hals er igjen tilbake på NRK-skjermen som «hallodame» for første gang siden 2003 etter blant annet å ha jobbet med folkemusikk og klassisk musikk på P2. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

(Dagbladet): I 2003 viste «hallodame» og tidligere «Da Capo»-medprogramleder Gunvor Hals (57) ansiktet sitt for foreløpig siste gang på NRK1.

Syv år senere, på mandag i forrige uke, var hun igjen tilbake i stolen hvor hun i en årrekke hadde introdusert NRK-programmet for det norske folk.

- Det er kjempemorsomt å være tilbake igjen. Jobben som kanalvert har imidlertid forandret seg så mye de syv årene jeg har vært borte, med masse ny og teknisk grafikk å holde styr på, så det er mye nytt å lære seg. Det er nesten som en helt ny jobb, sier Gunvor Hals til Dagbladet.

Fått Facebook-støtte Hun har nå meldt overgang fra NRK P2, hvor hun det siste året har jobbet med klassisk musikk og folkemusikk. Før det var hun programvert i NRK2.

- Her vistes jeg imidlertid aldri på skjermen. Det var kun stemmen min som hørtes da jeg introduserte programmene.

«HEI, DAGBLAD-LESERE»: Her hilser Gunvor Hals til Dagbladets lesere fra NRK-studio. Juletreet er lagt på for anledningen. Foto: Lars Eivind Bones
«HEI, DAGBLAD-LESERE»: Her hilser Gunvor Hals til Dagbladets lesere fra NRK-studio. Juletreet er lagt på for anledningen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

I løpet av de syv årene Hals har vært borte fra tv-skjermen har det blitt opprettet en gruppe med navnet «Vi som savner Gunvor Hals» på Facebook.

Hun innrømmer at hun har savnet å være på direktesendt tv.

- Det er så morsomt. Jeg er en person som takler press, så jeg tåler å være direkte på lufta, sier Hals, som den dag i dag husker hva hun hadde på seg første gang hun var på tv: En rød, høyhalsa genser.

Endelig fulltidsansatt Hals har jobbet i NRK siden 1983, men har aldri vært fast ansatt i full stilling før nå. Hun har bare vært ute av NRK-systemet i til sammen to år, på begynnelsen av 2000-tallet, da hun blant annet tok seg av sin syke sønn.

- Da jeg startet i NRK var det jo ingen som hadde fast jobb. Alle var freelancere. Siden fikk jeg fast ansettelse, men jeg har aldri vært i full stilling.

NRK-VETERAN: En da 32 år gammel Gunvor Hals fotografert i 1985. Da hadde hun jobbet to år i NRK som freelancer.
FOTO: Ola Næss / NTB / SCANPIX
NRK-VETERAN: En da 32 år gammel Gunvor Hals fotografert i 1985. Da hadde hun jobbet to år i NRK som freelancer. FOTO: Ola Næss / NTB / SCANPIX Vis mer

57-åringen har tatt over jobben til Kirsten Schøyen, som var den som hadde vært lengst i NRK-systemet da hun pensjonerte seg som «hallodame» i august.

Åpnet tabbekontoen Hals fikk imidlertid ikke så mye tid til å forberede seg til comebacket sitt, så konsentrasjonen var på topp da hun entret tv-skjermen igjen sist mandag.

- Det eneste jeg klarte å tenke på var at jeg måtte få frem riktig grafikk til riktig tid. Jeg måtte konsentrere meg skikkelig. Kanalvertene er så mye mer involverte nå enn de var tidligere og nå styrer vi alle knappene selv.

Men med syv års fravær fra jobben som «hallodame», er det ikke alltid helt lett å holde styr på alle de nye knappene. Hals røper at hun allerede har fått sitt første innskudd på tabbekvota.

- Man skal markere det programmet man annonserer inn med en liten prikk på skjermen, og jeg markerte feil program. Men det er ikke slik at jeg har feilinformert noen, altså, sier NRK-profilen.

TANGO FOR TO: «Da Capo»-programlederne Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen på båttur med NRK. Foto: Frank Ludviksen NTB / SCANPIX
TANGO FOR TO: «Da Capo»-programlederne Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen på båttur med NRK. Foto: Frank Ludviksen NTB / SCANPIX Vis mer