Har du savnet et tradisjonelt japansk rollespill?

«Resonance of Fate» er et kurant alternativ til det meste på markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||De aller fleste vil nok sette «Resonance of Fate» opp mot «Final Fantasy XIII», og hevde at man her snakker om David mot Goliat.

Jo da, visuelt og teknisk er «Resonance of Fate» et par hakk under sin konkurrent, men samtidig beholder det visse avgjørende sjangerkonvensjoner og videreutvikler andre.

Innovasjon kan være mer enn vakre filmsekvenser, skal det vise seg.

Du befinner deg på Babel, et gigantisk tårn som svever høyt over bakken. I dette dystopiske samfunnet ikler du deg rollen som tre dusørjegere og løser oppdrag for folk med tykke lommebøker, så vel som de uten.

Atmosfæren er for det meste god, med tydelige inspirasjonskilder både fra film og spill, her spesielt «Steamboy» og «Resident Evil 4».

Tannhjul og damp er overalt, og det ser tidvis veldig gjennomført ut. Det finnes sikkert en og annen arkitektspire der ute som kunne tenke seg å henge opp enkelte skjermbilder på veggen for videre studier.

Det som hovedsaklig skiller «Resonance of Fate» fra mange andre japanske rollespill på markedet, er kampsystemet.

Her har man byttet ut sverd og magi med hardbarka skyteaction. Kjernen i kampene består av kombinasjonsbaserte sekvenser, der bevegelsene følger lovene til John Woo, fremfor Newton.

Tross sin visuelle appell, er det likevel et dypt, taktisk system som til å begynne med kan være vanskelig å beherske. Når det først løsner, derimot, er mestringsfølelsen enorm.

Hovedhistorien holder dessverre ikke helt samme nivå. Fokuset ligger helt klart på kamper og utforsking, der sistnevnte gjøres på en litt uortodoks måte, samtidig som det er strukturert slik at du hele tiden vil finne ut hva som venter rundt neste sving.

Verdenen er full av skjulte skatter og steder, og det finnes rikelig med oppgraderinger til våpnene dine. Står du fast i hovedhistorien, er det alltid noe annet du kan finne på til du er kraftig nok til å fortsette.

Der endel konkurrenter har valgt å stemmegi nesten alle karakterer i sine spill, beholder «Resonance of Fate» hovedsaklig tekstrutene sjangeren er kjent for.

KORT OPPSUMMERT:

PLUSS:  Japansk originaltale og god engelsk dubbing, korte ladetider etter installering, tøff kampmekanikk, tidvis stilige miljøer, bra orkestrert musikk og originalt verdenskart.

MINUS: Tynn hovedhistorie, grafikken kunne vært bedre, tidvis frustrerende oppdrag, skarp læringskurve.

Likevel skal Sega ha ros for at den dialogen som finnes, både er på engelsk og japansk. Valgfrihet er noe enhver spiller setter pris på.

En liten kuriosa på lydsiden er at Nolan North, spillverdenens mest brukte stemme for tiden, har en vesentlig rolle i spillet.

«Resonance of Fate» er et godt rollespill. Det er et stykke igjen til det når helt opp på karakterskalaen, men det skal ha ros for at det tør å tenke nytt.

For de som har savnet et tradisjonelt japansk rollespill, er dette et kurant alternativ til det meste på markedet.

Har du savnet et tradisjonelt japansk rollespill?

Ps. Noe litt utenom det vanlige, er at spillet (jeg har spilt det på PS3) på hovedmenyen lar deg velge om du vil installere deler av spillet før du starter. Denne installasjonsfilen er på 5137 MB og tok meg 13 minutter å legge inn. Likevel, ha i bakhodet at hardisken er betydelig raskere en Blu-Ray-spilleren og den bråker mindre. Har du plass, legg det inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer