Har du savnet «Futurama»?

Da har du mye godt i vente.

(Dagbladet.no): Den animerte tv-serien «Futurama» ble tatt av lufta høsten 2003, til fansens store skuffelse.

Bak serien sto «Simpsons»-skaperen Matt Groening. I de fire årene serien rullet over tv-skjermene ble vi godt kjent med pizzabudet Philip J. Fry som ble frosset ned i nåtiden og tint opp i en ellevill fremtid.

Denne uken kunne imidlertid seriens tilhengere fryde seg over seriens gjenfødsel, i form av rett-på-dvd-filmen «Bender\'s Big Score».

Mer trøbbel

I filmen får vi følge Fry, Leela, Bender, Professor Farnsworth, Dr. Zoidberg, Amy og Hermes på et helaftens eventyr. Et par skruppelløse spammere tar kontroll over tid, rom og Bender, og dermed går det meste galt.

Filmen, der Al Gore, Coolio og Mark Hamill gjør gjesteopptredener, er den første av fire dvd-filmer. I et intervju med IGN forteller filmenes manusforfatter og produsent David Cohen hva vi har vi vente:

- I film nummer to gjester David Cross som et skikkelig ekkelt, planet-stort monster fra et annet univers, sier han, og forteller at også Brittany Murphy og Stephen Hawking gjør gjesteopptredener.

Fantasy-inspirert

GLEDELIG GJENSYN: Fansen har lenge savnet «Futurama»-gjengen. Nå er de tilbake. Foto: FOX
GLEDELIG GJENSYN: Fansen har lenge savnet «Futurama»-gjengen. Nå er de tilbake. Foto: FOX Vis mer

- Den tredje filmen blir vår første ordentlig reise inn i fantasy-verdenen - i motsetning til den vanlige science fictionen - det blir litt i «Dungenon & Dragons»-stil. Siden vi utrolig nok aldri har gjort en hel episode på dette før, går vi gung-ho inn i materialet. Du vil få se fantasy-versjoner av alle våre figurer, så jeg tror det blir visuelt imponerende, sier Cohen.

I den fjerde filmen er vi imidlertid tilbake i sci-fi-settingen.

- Dette kan for alt vi vet bli det siste vi gjør av «Futurama», så det blir en episk sci-fi-historie som involverer en eldgammel kamp som har pågått i milliarder av år. Selvfølgelig havner vår gjeng midt oppi det hele. Det hele slutter på en bra måte, så om det blir det siste vi gjør skal vi være fornøyd med det, sier Cohen, og krysser fingrene for at dvd-salget - og de påfølgende tv-sendingene av filmene i episodeformat - går bra.

Gjør det det, kan vi nemlig få mer «Futurama» etter dette - muligens også på kino.

«Benders\'s Big Score» er foreløpig kun utgitt på sone 1-dvd i USA, men dukker opp her til lands på dvd fra SF Norge rett over nyttår.

BLIR SLEMMERE: Roboten Bender er vanligvis ikke spesielt sympatisk, men i «Bender\'s Big Score» blir han enda vanskeligere å ha med å gjøre.
RETT PÅ DVD:</B> «Bender\'s Big Score» blir utgitt rett på dvd.