Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har du savnet Guybrush Threepwood?

«The Secret of Monkey Island» er tilbake i ny drakt.

OM DU IKKE kjenner til Guybrush Threepwood fra før, er det sannelig på tide at du blir kjent med ham nå.

Få andre spillfigurer har nemlig brent seg like godt inn i spillerbevisstheten som antihelten fra «Monkey Island»-spillene, der hans evige jakt på status som legendarisk pirat fører ham inn i den ene situasjonen mer absurd enn den andre.

DET FØRSTE SPILLET, «The Secret of Monkey Island» ble utgitt i 1990, etterfulgt av tre oppfølgere — før det så ble helt stille.

Men nå, i en tid der vi både har fått en helt ny «Monkey Island»-serie fra Telltale Games og andre LucasArts-klassikere er digitalt tilgjengelige på Steam, har åpenbart LucasArts fått opp øynene for gullet som ligger gjemt i sine arkiver.

Mange hadde kanskje vært fornøyde om de bare fikk mulighet til å kjøpe og kjøre det originale «Secret of Monkey Island» på dagens maskiner, men LucasArts har ikke stoppet med det.

FOR Å GJØRE spillet aktuelt for dagens spillere som aldri før har opplevd serien, er derfor all grafikken oppdatert til dagens HD-standard, med helt nye figuranimasjoner og bakgrunner, samt et forenklet styringssystem.

1

I tillegg er musikken nyinnspilt, og originalskuespillerne gir stemmer til figurene som mange av oss hittil bare har opplevd i tekstform - det er først i spill nummer tre og fire i serien at Guybrush og Elaine begynte å snakke med mer enn bare tekst.

DE MEST BEINHARDE retrofanatikerne vil kanskje fnyse av den nye grafikkstilen (noen mer konstruktivt enn andre), men alt håp er ikke ute selv for disse.

Når som helst kan du ved å trykke på en knapp bytte mellom den nye og den klassiske versjonen, et bytte jeg benyttet meg ofte av gjennom hele spillet for å bringe alle minnene tilbake.

Dessverre er ikke stemmene i spillet overført til den gamle versjonen, noe jeg synes er synd. Jeg skulle gjerne hatt med skuespillerne over i gammelversjonen, slik det er nå må man veksle mellom tekst og stemmer.

DERSOM DU SKULLE sitte fast er det også utviklet et nytt hintsystem som hjelper deg på vei. Men om du er som meg, husker du vel veien gjennom spillet nærmest i blinde?

«The Secret of Monkey Island: Special Edition» er forhåpentligvis bare starten på en bølge med LucasArts-klassikere som blir presentert på nytt — på slutten av spillet loves det nemlig av Guybrush vil vende tilbake.

image: Har du savnet Guybrush Threepwood?

Og det er ikke noe vi takker nei til, må vite.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media