Har du savnet «Iskalde grøss»?

Det nye bladet «Støkk» tar opp den skrekkelige arven.

KLASSISKE GRØSS: I det klassiske tegneseriebladet «Iskalde Grøss» var det mange godbiter fra gamledager. Vi får se flere av disse i det nye seriebladet «Støkk» - men mest av alt er det nyere skrekkserier i bladet.
KLASSISKE GRØSS: I det klassiske tegneseriebladet «Iskalde Grøss» var det mange godbiter fra gamledager. Vi får se flere av disse i det nye seriebladet «Støkk» - men mest av alt er det nyere skrekkserier i bladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1994 gikk tegneseriebladet «Iskalde grøss» inn. I det drøye tiåret bladet fikk leve i norske bladhyller ble vi servert galgenhumor av klassisk karakter, i en sjanger som i mange år var bannlyst i USA.

Men da det ble tomt for de opprinnelige EC-historiene fra 50-tallet, var det samtidig slutt for bladet.

Senere kom også bladene «Sjokk» og «Angst og beven», men heller ikke disse tålte tidens blodtørstige tann - spesielt ikke en tid der tegneserier med voksent innhold var «verstingen».

Det skremmer ikke Egmont serieforlag, som førstkommende mandag lanserer det ferske skrekkbladet «Støkk», som skal komme åtte ganger i året.

- Vi har hele tiden hatt lyst til å drive med skrekkserier, faktisk helt siden «Iskalde grøss» ble lagt ned. Tiden har bare gått litt fort, men nå som det er zombier overalt hadde vi en god anledning til å sette igang, forteller bladets redaktør Hege Høiby til Dagbladet.

I bladet finner vi skrekkrelaterte serier av både ny og gammel årgang, alt fra en zombieserie med slapsticktendenser til en mer utpenslet serie om misfostre på landet. I tillegg er det en klassisk korthistorie hentet fra 1964.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer