KLASSISKE GRØSS: I det klassiske tegneseriebladet «Iskalde Grøss» var det mange godbiter fra gamledager. Vi får se flere av disse i det nye seriebladet «Støkk» - men mest av alt er det nyere skrekkserier i bladet.
KLASSISKE GRØSS: I det klassiske tegneseriebladet «Iskalde Grøss» var det mange godbiter fra gamledager. Vi får se flere av disse i det nye seriebladet «Støkk» - men mest av alt er det nyere skrekkserier i bladet.Vis mer

Har du savnet «Iskalde grøss»?

Det nye bladet «Støkk» tar opp den skrekkelige arven.

(Dagbladet): I 1994 gikk tegneseriebladet «Iskalde grøss» inn. I det drøye tiåret bladet fikk leve i norske bladhyller ble vi servert galgenhumor av klassisk karakter, i en sjanger som i mange år var bannlyst i USA.

Men da det ble tomt for de opprinnelige EC-historiene fra 50-tallet, var det samtidig slutt for bladet.

Senere kom også bladene «Sjokk» og «Angst og beven», men heller ikke disse tålte tidens blodtørstige tann - spesielt ikke en tid der tegneserier med voksent innhold var «verstingen».

Det skremmer ikke Egmont serieforlag, som førstkommende mandag lanserer det ferske skrekkbladet «Støkk», som skal komme åtte ganger i året.

- Vi har hele tiden hatt lyst til å drive med skrekkserier, faktisk helt siden «Iskalde grøss» ble lagt ned. Tiden har bare gått litt fort, men nå som det er zombier overalt hadde vi en god anledning til å sette igang, forteller bladets redaktør Hege Høiby til Dagbladet.

I bladet finner vi skrekkrelaterte serier av både ny og gammel årgang, alt fra en zombieserie med slapsticktendenser til en mer utpenslet serie om misfostre på landet. I tillegg er det en klassisk korthistorie hentet fra 1964.

- Skrekkserier kan jo være så mangt, og ikke minst er det stor takhøyde for humor. Vi vil vise bredden i sjangeren, noe jeg også tror er en fordel for bladet, sier Høiby.

- Dere har tro på at et skrekkblad i 2012 kan klare det blader fra 70- og 90-tallet ikke klarte?

- Vi gjør jo dette fordi vi har stor tro på konseptet. De forrige gangene vi prøvde oss på slike blader, var det stor skepsis fra flere kanter, men aldri fra publikum. Vi synes ikke det var for drøyt da, og det er i hvert fall ikke for drøyt nå. Så vi tror jo at dette er ønsket, sier Høiby.

I motsetning til de fleste andre tegneseriebladene som utgis her til lands om dagen, inneholder «Støkk» flere fortsettelseshistorier.

- Det er nytt for oss, og spennende. Det blir en større opplevelse med lengre og mer episke serier, så det er bare å håpe at folk henger med over tid.

Har du savnet «Iskalde grøss»?