Har du sett Mario i Oslo?

Nintendo-basert gatekunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Om du har gått gatelangs i Oslo eller Bergen de siste par ukene, kan det godt hende at du har lagt merke til noen små, søte spillfigurer på søppelbøtter, skilt, vegger og andre steder.

De som har vokst opp med dataspill vil mest sannsynlig med et smil om munnen kjenne igjen Mario, Luigi, Donkey Kong og andre Nintendo-maskoter. Andre vil kanskje på sin side riste lett på hodet over det de mener er visuelle støyelementer i gatebildet.

- Folk blir gladere

- Jeg har vært opptatt av gatekunst ganske lenge, men det meste av det som er der ute er likt og ganske politisk. Ettersom jeg har spilt Nintendo-spill siden barneskolen, og dette er en kulturell referanse som mange har vokst opp med, ble det naturlig for meg å bruke disse motivene, forteller «Fredrik», som står bak gatekunsten, til Dagbladet.no.

«Fredrik» ønsker av naturlige årsaker å være anonym. Han er snart ferdigutdannet AD ved en grafisk skole i Oslo, og mener at det han gjør bidrar til å gjøre byen litt bedre å leve i:

- Det er så mye annet som forsøpler gatebildet mer enn det her. Boards, reklame og folk som deler ut ting på gata - i en by som Oslo blir det overkill. Selv blir jeg munter når jeg ser en slik figur, jeg tror folk blir gladere bare man går forbi. De som kjenner til figurene assosierer det bare med positive opplevelser, forteller «Fredrik».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer