Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Har du spilt Fifa på nett mot en irriterende engelskmann?

Det kan ha vært Wayne Rooney. - Jeg drøyer tida, innrømmer han.

LIKER Å ERTE: Wayne Rooney forteller at han spiller Fifa online mot «vanlige folk» fra Kina, USA eller hvor som helst. Og han forteller at noe av moroa er å erte folk når han leder ved å drøye tida eller spille destruktiv fotball.  Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
LIKER Å ERTE: Wayne Rooney forteller at han spiller Fifa online mot «vanlige folk» fra Kina, USA eller hvor som helst. Og han forteller at noe av moroa er å erte folk når han leder ved å drøye tida eller spille destruktiv fotball. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Om du er en av mange som kobler spillkonsollen din på nett og spiller fotballspillet Fifa mot tilfeldige fremmede, kan du ha møtt Wayne Rooney. Den ekte Wayne Rooney.

Han forteller i et intervju med Sky Sports at han spiller nesten daglig. Med en baby i huset - Kai Wayne, snart ett år gammel - blir det gjerne kvelden før han får tid til å logge seg på.

- Du spiller mot folk fra hele verden. Du spiller mot folk i USA og Kina eller hvor som helst, så det er moro, sier Rooney.

Måtte skifte navn Men han logger seg ikke på med sitt ekte navn. Ikke nå lenger.

- Jeg gjorde den tabben én gang. Jeg dro på trening, og da jeg kom tilbake hadde jeg 300 meldinger med venneforespørsler. Så jeg skiftet navn, forteller han.

Han innrømmer at konkurranseinstinktet slett ikke blir liggende igjen på treningsfeltet eller de gigantiske stadionene han spiller på ukentlig. Det er nesten like sterkt hjemme i sofaen med kontrolleren i hendene.

- Du vil jo vinne, så det er overraskende hvor gira du blir. Jeg har kranglet med folk over nett. Hvis du leder, erter du opp folk, og om du ligger under, erter de deg.

Drøyer tida Og hvordan kan man egentlig irritere vettet av noen når man spiller fotball over nettet? Wayne har et par tips:

- Ved å holde på ballen i forsvaret eller drøye tida i hjørnene av banen. Du vil bli overrasket over hvor mange som blir frustrerte av det, Rooney med et bredt glis.

I videointervjuet med Sky Sports spiller Rooney og journalisten Fifa på Xbox. Vi vet ikke hvilken konsoll Wayne bruker hjemme i stua.

• Rooney er covergutt for det nylig utgitte EA Sports-spillet «Fifa 11». Til uka kommer konkurrenten Konami med «Pro Evolution Soccer 2011». Begge spill har fått terningkast fem av Dagbladets anmelder:

• «FIFA 11» er det peneste fotballspillet til dags dato: Og under overflaten lurer et monster.

• Nå kan fotballkrigen begynne: «PES 2011» er en verdig utfordrer til «FIFA 11».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!