Har du tjuvstartet på påskekrimmen?

Da er du ikke alene.

PÅSKEKRIMFAVORITTER: Gunnar Staalesen og Unni Lindell er blant forfatterne som er representert i novellesamlingen med det treffende navnet «Påskekrim». Den har fått plass på bestselgerlista denne uka. Foto: AGNETE BRUN / JURITZEN FORLAG
PÅSKEKRIMFAVORITTER: Gunnar Staalesen og Unni Lindell er blant forfatterne som er representert i novellesamlingen med det treffende navnet «Påskekrim». Den har fått plass på bestselgerlista denne uka. Foto: AGNETE BRUN / JURITZEN FORLAG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Påsken er fortsatt noen uker unna, men den gjør allerede utslag på boklista. Krimbøker selger i Norge, og er som vanlig sterkt representert på bestselgerlista for skjønnlitteratur, med seks bøker blant de 15 mest solgte.

Denne uka er det også tre nykommere på lista, og alle er krimbøker.

Påskekrim selger
På 13. plass finner vi en fersk utgivelse som rett og slett har fått tittelen «Påskekrim». Terje B. Hanssen, styremedlem i krimforeningen Rivertonklubben, har samlet og presentert 17 krimnoveller av kjente norske og utenlandske forfattere.

Unni Lindell, Anne B. Ragde, Tom Egeland, Gunnar Staalesen, Karin Fossum og Gert Nygårdshaug er blant dem som er representert i boka, som har et bokomslag utformet som en Kvikk lunsj-pakke.

Påskefrieriet til norske bokormer ser ut til å ha slått an. Ifølge Juritzen forlag ble boka forhåndssolgt i hele 18 000 eksemplarer.

Katastrofalt meteoritt-funn
På 14. plass på lista er en annen krimnykommer, Clive Cusslers nye bok «Hellig stein». Det er en ny bok om sjøhelten Juan Cabrillo, som denne gangen må hindre starten på en ny verdenskrig, etter at en ung vitenskapsmann finner en meteoritt med katastrofale radioaktive krefter på Grønland.

Ukas tredje krimnykommer er Linwood Barclay og boka «Uten et ord», som ligger på 15. plass. Den handler om Cynthias jakt på familien sin, som forsvant sporløst for 25 år siden.

På lista for generell litteratur er det kun én nykommer denne uka, nemlig kokeboka «Vidunderlig fisk og sjømat» fra Spektrum forlag.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ: Les ukas bokanmeldelser
Dagbladet.no/litteratur

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer